ΟΛΜΕ για προσλήψεις εκπαιδευτικών: Κίνδυνος αποκλεισμού από τους πίνακες ΑΣΕΠ
Συνάντηση με τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών ζητάει η ΟΛΜΕ. Μιλάει για πληθώρα καταγγελιών για μη σωστή προσμέτρηση προϋπηρεσίας και άλλων μοριοδοτούμενων κριτηρίων, καθώς και εκπαιδευτικών που μολονότι έκαναν αίτηση δεν εμφανίζονται στους πίνακες

Update: Άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών ζήτησε η ΟΛΜΕ για το ζήτημα των λαθών στον 2ΓΕ με επιστολές της:

"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα σοβαρά λάθη στην προσμέτρηση μορίων που παρουσιάζονται στους προσωρινούς πίνακες των αναπληρωτών (άλλα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί στον opsyd και άλλα καταγράφονται στους προσωρινούς πίνακες), καθώς και το πρόβλημα που υπάρχει με τον αποκλεισμό σημαντικότατου αριθμού συναδέλφων λόγω του παραβόλου" 

 

Λάθη, παραλείψεις και κίνδυνο αποκλεισμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες της 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ διαπιστώνει η ΟΛΜΕ, μετά την κοινοποίηση των προσωρινών πινάκων της συγκεκριμένης προκήρυξης και των αντίστοιχων της 1ΓΕ/2019.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία «δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών από συναδέλφους για τη μη σωστή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους, άλλων μοριοδοτούμενων κριτηρίων, ενώ υπάρχουν και αυτοί που μολονότι έκαναν αίτηση δεν εμφανίζονται στους πίνακες».

Η ΟΛΜΕ απαιτεί όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, να διακατέχονται από πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Παράλληλα, ζητά να μην αποκλειστούν εκπαιδευτικοί από τους προσωρινούς πίνακες λόγω λαθών που βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο το ΑΣΕΠ και να ενταχθούν στους οριστικούς πίνακες όσοι εκπαιδευτικοί είχαν εμπρόθεσμα αποκτήσει το παράβολο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Προσωρινοί πίνακες της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019: Λάθη, παραλείψεις και κίνδυνος αποκλεισμού εκπαιδευτικών

Πριν λίγες ημέρες κοινοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019, μετά και την κοινοποίηση των πινάκων της 1ΓΕ/2019, πριν από λίγες εβδομάδες.

Από τους προσωρινούς αυτούς πίνακες θα προσληφθούν, ειδικά για τη σχολική χρονιά 2020-21, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, λόγω της καθυστέρησης έκδοσης των πινάκων, ενώ από τους οριστικούς πίνακες, που θα προκύψουν μετά τη διαδικασία των ενστάσεων, θα γίνουν οι 10.500 διορισμοί Γενικής Εκπαίδευσης στην Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα έτη 2020 και 2021 -σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Η Ομοσπονδία μας δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών από συναδέλφους για τη μη σωστή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους, άλλων μοριοδοτούμενων κριτηρίων, ενώ υπάρχουν και αυτοί που μολονότι έκαναν αίτηση δεν εμφανίζονται στους πίνακες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ενώ αυτά φαίνονται ορθώς καταχωρισμένα στον ΟΠΣΥΔ δεν έχουν προσμετρηθεί στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα οι εν λόγω συνάδελφοι να έχουν ραγδαία πτώση στη σειρά τους στους πίνακες. Τα λάθη αυτά σε συνδυασμό με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για προσλήψεις αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες για το σχολικό έτος 2020-21 σημαίνουν αυτόματα τον αποκλεισμό πολλών αναπληρωτών, οι οποίοι δικαιούνται την πρόσληψή τους, αφού η διαδικασία των ενστάσεων και η έκδοση των οριστικών ορθών πινάκων θα ολοκληρωθεί αρκετούς μήνες αργότερα. Πρόκειται για αδιανόητη αδικία, η οποία ωθεί συναδέλφους στην ανεργία, χωρίς καμία δική τους ευθύνη.

Ταυτόχρονα, όπως και πέρσι με τους πίνακες Ειδικής Αγωγής, έτσι και φέτος παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο με την προβληματική διαδικασία πληρωμής του παραβόλου. Ήδη είχαμε επισημάνει το πρόβλημα σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 7/7/2020 όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν ότι «…Πολύ φοβόμαστε ότι θα συμβεί το ίδιο και στους αναμενόμενους πίνακες της 2ΓΕ. Οι συνάδελφοί μας κατέθεσαν μέσα στις ημερομηνίες της προκήρυξης την αίτηση απόκτησης του ηλεκτρονικού παραβόλου, αλλά στην ηλεκτρονική εφαρμογή του e-παραβόλου δίνονταν η δυνατότητα αποπληρωμής του σε ύστερο χρονικό διάστημα. Οι συγκεκριμένοι-ες συνάδελφοι όχι μόνο έχουν αιτηθεί της απόκτησης του παραβόλου εμπρόθεσμα, αλλά και το έχουν αποκτήσει. Άλλοι-ες συνάδελφοί μας επίσης, ενώ κατέθεσαν αίτημα πληρωμής παραβόλου, λόγω της αποστολής σε αυτούς απάντησης από την τράπεζα ότι είχε δρομολογηθεί η πληρωμή του, και εξαιτίας του γεγονότος ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία, θεώρησαν ότι το παράβολο είχε πληρωθεί. Υπήρξε επίσης σύγχυση κατά την αποπληρωμή και πολλοί-ες συνάδελφοι, υπό το φόβο του λάθους, ζήτησαν έκδοση και δεύτερου παραβόλου το οποίο πληρώθηκε, ενώ στην αίτησή τους αναφέρεται το μη πληρωθέν αρχικό...».

Η ΟΛΜΕ απαιτεί όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, να διακατέχονται από πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν συνάδελφοι, που δικαιούνται είτε να βρίσκονται σε υψηλότερη θέση στους πίνακες είτε να ενταχθούν στους πίνακες, να οδηγούνται στην ανεργία από λάθη του ΑΣΕΠ κατά την προσμέτρηση των μοριοδοτούμενων κριτηρίων, από την προβληματική λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων και από σειρά δυσλειτουργιών μεταξύ Α.Σ.Ε.Π., TAXIS και Τραπεζών.

Ζητάμε:

  • Να μην αποκλειστούν εκπαιδευτικοί από τους προσωρινούς πίνακες λόγω λαθών που βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο το ΑΣΕΠ. Να ξανατρέξουν εκ νέου άμεσα οι προσωρινοί πίνακες ώστε να διορθωθούν τα λάθη προσμέτρησης μοριοδοτούμενων κριτηρίων, χωρίς να χρειαστεί η χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων.
  • Να ενταχθούν στους οριστικούς πίνακες όσοι εκπαιδευτικοί είχαν εμπρόθεσμα αποκτήσει το παράβολο, ώστε να μην αποκλειστούν για την επόμενη διετία.
  • Να ληφθεί για όλα αυτά, άμεσα, νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.
  • Να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός του Αυγούστου.

Απαιτούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς σε όλα τα πάγια πραγματικά κενά.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με...
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών αν μπορεί να γίνει με ασφάλεια,...
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία