Καταγγελία : Μία εβδομάδα μετά την επαναλειτουργία τους, ακάλυπτα παραμένουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον Δήμο Αχαρνών από ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
ΣΕΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/6 στο Δημαρχείο Αχαρνών

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,εργαζόμενοι

Το «θολό τοπίο» αναφορικά με τη διασφάλιση των μέτρων καθαριότητας, υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία των δήμου  Αχαρνών (λόγος για τον οποίο ο σύλλογός μας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 29 Μαΐου, ενόψει της επαναλειτουργίας τους), ξεκαθάρισε αναδεικνύοντας την κοινωνική αναλγησία τόσο της κυβέρνησης όσο και της Δημοτικής Αρχής για το εν λόγω θέμα, με το να μην προχωρούν στην αναγκαία χρηματοδότηση!.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Αντιδημάρχου Παιδείας ότι είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ακάλυπτα παραμένουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά από ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μια εβδομάδα μετά το άνοιγμά τους :

• σε Νηπιαγωγεία η καθαρίστρια μοιράζεται σε 2 σχολικές μονάδες…

• υπάρχουν Νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην ουσία χωρίς προσωπικό καθαριότητας, αφού καθαρίζονται μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος…

• υποχρεώνουν τις καθαρίστριες με τετράωρη σύμβαση έργου, να πηγαίνουν σε Δημοτικά σχολεία για 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το μεσημέρι, ώστε τυπικά να τηρείται η κυβερνητική οδηγία για 2 φορές καθαριότητα την ημέρα….στην ουσία όμως το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό, ώστε να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται επαρκώς οι χώροι ενός 12θεσιου δημοτικού!!!

• σε πολλές σχολικές μονάδες, γονείς και εκπαιδευτικοί αγοράζουν πλέον τα υλικά καθαριότητας, αφού ελάχιστα ήταν αυτά που διανεμήθηκαν από τον δήμο.

Τα παραπάνω δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι δεν υπάρχει καμιά διασφάλιση των απαραίτητων όρων καθαριότητας για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, που καθημερινά περνούν από τις σχολικές μονάδες, γίνονται αποδέκτες της αγανάκτησης και της οργής των εκπαιδευτικών για την παραπάνω κατάσταση…. Η καθαριότητα και η απολύμανση των σχολείων βρίσκεται στον αέρα, τη στιγμή που θα έπρεπε να  εξασφαλίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων, όπως απαιτείται στις παρούσες συνθήκες.  Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με τις διάφορες «αλχημείες» διαχείρισης του ολιγάριθμου υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας!!!

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου μας να κλείσει ραντεβού με τον ίδιο τον Δήμαρχο, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, ήταν μονίμως απασχολημένος…γεγονός που καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδιαφορία του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία!!!

Τονίζουμε για άλλη μια φορά, είναι τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης και Δήμου για τις επισφαλείς συνθήκες  επαναλειτουργίας των σχολείων. Είχαν 2 μήνες να πράξουν τα δέοντα, όπως όφειλαν, για να υποδεχτούμε με όρους ασφάλειας τα παιδιά στα σχολεία.

Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό τους!!! Να εξασφαλίσουν, έστω και τώρα, τους απαιτούμενους όρους υγιεινής και καθαριότητας για τη λειτουργία των σχολείων!

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, σωματεία, μαζικούς φορείς,  την Παρασκευή 12 Ιουνίου, σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Δήμαρχο, στις 13.30 στο Δημαρχείο Αχαρνών,  για να απαιτήσουμε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3