Απόπειρα εκφοβισμού των αιρετών και του κλάδου καταγγέλει η ΟΛΜΕ
Οι αιρετοί του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά αποτύπωσαν  με τη βαθμολογία τους τη βούληση των συλλόγων διδασκόντων

Σε μια εποχή που αμφισβητείται η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατατίθενται μηνύσεις ενάντια σε αιρετούς του κλάδου οι οποίοι ως γνωστόν είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων. Οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις θέσεις και τις εντολές του κλάδου, όπως εκείνες αποτυπώνονται και προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Στην προκειμένη περίπτωση οι αιρετοί του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά αποτύπωσαν  με τη βαθμολογία τους τη βούληση των συλλόγων διδασκόντων, όπως εκφράστηκε μέσω της διαδικασίας γνωμοδότησης των συλλόγων το 2017 (νόμος 4473/17), περιορίζοντας το υποκειμενικό στοιχείο. Μάλιστα στη διαδικασία της γνωμοδότησης οι σύλλογοι διδασκόντων του Πειραιά συμμετείχαν μαζικά.

Είμαστε ενάντια σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού των αιρετών και του κλάδου γενικότερα, καθώς και σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του ρόλου των αιρετών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα σταθεί αλληλέγγυο στους αιρετούς συναδέλφους μας, οι οποίοι εντελώς αναίτια σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, και αντίθετο στην όποια προσπάθεια εκφοβισμού τους κατά την τέλεση των καθηκόντων τους