Αναβολή της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας του Junior Achievement Greece λόγω κορονοϊού
Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας θα ανακοινωθεί σύντομα

Τo Junior Achievement Greece ανακοινώνει την αναβολή της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens την Παρασκευή 6 Μάρτιου 2020 μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση κρουσμάτων του κορωνοϊού (COVID-19) στη χώρα μας. Στην έκθεση της Αθήνας θα είχαν «καταστήματα»-περίπτερα, μέσα στο εμπορικό κέντρο, 2.000 μαθητές και μαθήτριες από 75 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας, των Κυκλάδων και τα νησιών του Νότιου και Βορειοανατολικού Αιγαίου που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020».  Οι έφηβοι «επιχειρηματίες» θα παρουσίαζαν την ημέρα εκείνη τα προϊόντα των έξυπνων «επιχειρήσεων» που κατάφεραν να δημιουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά θα αξιολογούνταν από την κριτική επιτροπή του JA Greece και θα απονέμονταν 5 βραβεία της Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας. 

Το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων προέβη στην παραπάνω απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναβάθμισε την εκτίμηση κινδύνου του κορωνοϊού (COVID-19) σε "πολύ υψηλή". Ως παγκόσμιος οργανισμός, το JA Greece, οφείλει να μεριμνήσει για τη λήψη προληπτικών μέτρων με στόχο την προστασία της υγείας των μαθητών, καθηγητών και εθελοντών που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς, τους συνεργάτες, και όλους τους φίλους του Junior Achievement Greece, για την κατανόηση και την στήριξή τους. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας θα ανακοινωθεί σύντομα
 
Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η οικολογική Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ECO WAVE A.E. από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με το βιοαποικοδομήσιμο ιατρικό ρολό που δημιούργησε. Περισσότερες πληροφορίες και όλους τους νικητές θα δείτε ΕΔΩ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» συνεχίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί με την πρόκριση 10 μαθητικών ομάδων στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proteini-kai-futikes-ines.jpg
Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη; Νέα έρευνα «γκρεμίζει» τον διατροφικό μύθο
Οι ειδικοί καταλήγουν ότι η συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης έχει μεγαλύτερη σημασία από τον τύπο ή την ώρα κατανάλωσης
Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη; Νέα έρευνα «γκρεμίζει» τον διατροφικό μύθο