Τροπολογία για τις προσλήψεις των Κοινωνιολόγων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Τροπολογία για την αποκατάσταση της στρέβλωσης που έχει δημιουργηθεί με τις προσλήψεις των Κοινωνιολόγων στη δημόσια εκπαίδευση, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η προτεινόμενη διάταξη κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, συνυπολογίζοντας πως με την εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και την εξέταση του μαθήματος αυτού πανελλαδικά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, είναι αυξημένες οι απαιτήσεις για τους διδάσκοντες στο συγκεκριμένο μάθημα.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές: Νίκο Φίλη, Μερόπη Τζούφη, Χριστόφορο Βερναρδάκη, Νατάσα Γκαρά, Κώστα Μάρκου, Ραλλία Χρηστίδου και Γιώργο Ψυχογιό.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»

Θέμα: «Τροποποίηση του άρθρου 39 του ν. 3794/2009 (Α΄ 156)

 Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται η δυνατότητα ένταξης των αποφοίτων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΠΕ10 Κοινωνιολόγων). Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι αναγκαία καθότι, όπως διαπιστώθηκε, στο πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου Τμήματος δεν περιλαμβάνεται επαρκής αριθμός μαθημάτων κοινωνιολογίας, ώστε να δικαιολογείται η απόδοση στους αποφοίτους της σχετικής ειδίκευσης. Ειδικότερα, με την εισαγωγή του μαθήματος της κοινωνιολογίας στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και την εξέταση του μαθήματος αυτού πανελλαδικά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, είναι αυξημένες οι απαιτήσεις για τους διδάσκοντες στο συγκεκριμένο μάθημα.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

«Άρθρο …

1. Στη περίπτ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 3794/2009 (Α΄ 156) διαγράφονται οι λέξεις «του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και».

2. Η παρ. 1 του παρόντος άρθρου εφαρμόζεται και για τους υποψηφίους της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ αρ. 46/24-12-2019).».

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άρωμα
Ανακλήσεις παρτίδων αρωμάτων στην ΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Σε διαδικασία ανάκλησης βρίσκονται συγκεκριμένα αρώματα στην ευρωπαϊκή αγορά, έπειτα από ελέγχους των αρμόδιων αρχών που εντόπισαν μη συμμόρφωση με...
Ανακλήσεις παρτίδων αρωμάτων στην ΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Διατροφή
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
Ύπνος: Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε αργά το βράδυ, σύμφωνα με μελέτες
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
οξυγονο
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Δύσπνοια, σύγχυση και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος μπορεί να κρύβουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο