golearn-engl_970-250
Ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Ηλείας για τα πεπραγμένα

 Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, η κυβέρνηση της Ν.Δ., παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με «βήμα ταχύ» ξεδίπλωσε την αντιλαϊκή της πολιτική. Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ψηφιακή διακυβέρνηση, το επιτελικό κράτος, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τον «αναπτυξιακό νόμο», το φορολογικό νομοσχέδιο κ.α. Η ίδια η πείρα αποδεικνύει πως είτε με την «δίκαιη ανάπτυξη » είτε «με την ανάπτυξη για όλους.» ο παρονομαστής για τους εργαζόμενους παραμένει ίδιος: μνημόνια διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, φορολεηλασία, αδιοριστία, τσακισμένα δικαιώματα.

Οι αντιδραστικές, ταξικές αναδιαρθρώσεις στην  εκπαίδευση συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προετοιμάζει και εξαγγέλλει  μεταρρυθμίσεις: Η κουλτούρα της αξιολόγησης είναι στρατηγικός στόχος. Το Λύκειο εξελίσσεται σε εξεταστικό κέντρο, καθώς οι προτάσεις του ΙΕΠ (με την νέα του ηγεσία) για τις «αλλαγές στο Λύκειο» υπηρετούν ακριβώς την κατεύθυνση ενός φθηνού ευέλικτου, επιχειρηματικού σχολείου της αγοράς με τη σφραγίδα της ΕΕ, του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο εκπαιδευτικό τοπίο σήμερα δεν είναι άλλο από την αδιοριστία.  Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, βρίσκονται καθημερινά εδώ και χρόνια αντιμέτωποι με τις ανατροπές των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τη στιγμή που σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου υπάρχουν τουλάχιστον 35.000 κενά στη γενική και ειδική αγωγή.

Στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων, της κινητικότητας και του εξορθολογισμού, για λογαριασμό των πρωτογενών πλεονασμάτων, κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης- ανεργίας. Όλα τα μέτρα μέχρι τώρα δημιουργούν αυξημένα τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών, με στόχο την περικοπή θέσεων εργασίας και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μονίμων και αναπληρωτών, που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το ωράριο τους.

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ  ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνδικαλιστικής χρονιάς προσπαθήσαμε να φωτίσουμε το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί για την παιδεία  που υπηρέτησαν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις έχουν ονοματεπώνυμο  είναι οι βασικές επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΟΟΣΑ και ΣΕΒ.

 • Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση των μεγάλων κινητοποιήσεων με θέμα την απόσυρση του νομοσχεδίου-προσοντολογίου διεκδικώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή των συναδέλφων από την Ηλεία (κυρίως αναπληρωτών) στα συλλαλητήρια της Αθήνας και στις τρεις κινητοποιήσεις 11,14και 17 Ιανουαρίου 2019. Στις ανακοινώσεις αλλά και στις ομιλίες μας στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας καταγγείλαμε την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ.  ΟΛΜΕ και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό για  τις μεθοδεύσεις υπονόμευσης των   αγώνων.

 • Αποκαλύψαμε έγκαιρα και αντιπαλέψαμε τα σχέδια εμπέδωσης της κουλτούρας αξιολόγησης  που προωθούσε η κυβέρνηση, διατυπώσαμε την ξεκάθαρη θέση για ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
 • Αναδείξαμε όλα τα αιτήματα του κλάδου   οικονομικά,  εργασιακά, θεσμικά   συμμετέχοντας σε όλες τις απεργίες στάσεις εργασίας παραστάσεις διαμαρτηρίας ή συλλαλητήρια  που έγιναν σε αυτό το διάστημα, παράλληλα ενημερώναμε τους συναδέλφους και την κοινωνία  με ανακοινώσεις ομιλίες και συνεντεύξεις τύπου.
 • Αντιδράσαμε έγκαιρα στο νέο σύστημα  καθορισμού των ολιγομελών τμημάτων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ.
 • Ασκήσαμε μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση στο θέμα της  στελέχωσης  των Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικών Σχολείων.
 • Προβάλαμε την έλλειψη χρηματοδότησης των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
 • Προωθήσαμε τη συνεργασία και είχαμε κοινές δράσεις με τα Πρωτοβάθμια σωματεία πχ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και ιδιωτικού τομέα.
 • Προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη την συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων. Ενημερώσαμε  γονείς και μαθητές για  το «νέο Λύκειο» με δύο συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα. Ταυτόχρονα προωθήσαμε τη συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων με παρεμβάσεις σε ειδικά θέματα σε πάρα πολλές σχολικές μονάδες  πχ. ΕΠΑΛ, σεισμοί στους Δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πρόταση της διοίκησης για υποβάθμιση σχολικών μονάδων, κτιριακά προβλήματα κλπ.
 • Έγινε με επιτυχία παρέμβαση στο θέμα της χωροταξικής κατανομής των μαθητών στα  Γυμνάσια και Λύκεια του Πύργου και  Αμαλιάδας.
 • Έγιναν συσκέψεις με συναδέλφους αναπληρωτές  τον Ιανουάριο το Μάρτιο και τον Οκτώβριο.
 • Καταγγείλαμε τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα θέματα των ολιγομελών τμημάτων, μετεγγραφών και τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.
 • Συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες άλλων κοινωνικών ομάδων.
 • Εκδώσαμε ανακοινώσεις για επίκαιρα θέματα όπως η αμυντική συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ η εξόρυξη υδρογονανθράκων κλπ.
 • Εκδώσαμε ψηφίσματα συμπαράστασης σε συναδέλφους καθώς και για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.
 • Συμβάλλαμε στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Πύργου  για την συνάδελφο  Νικολία Μωραΐτη.
 • Διοργανώσαμε  στην πόλη του Πύργου στην κεντρική εκδήλωση για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου με συμμετοχή του  Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Πύργου.
 • Στον πολιτιστικό τομέα συνεχίστηκαν οι κινηματογραφικές βραδιές   καθώς και η πολύπλευρη στήριξη στο φεστιβάλ κινηματογράφου.

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας πρωτοστάτησε στην οργάνωση των μεγάλων κινητοποιήσεων του Ιανουαρίου με θέμα την απόσυρση του νομοσχεδίου- προσοντολογίου διεκδικώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

8/1/2019

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας με ανακοίνωση του  προκήρυξε στάση εργασίας και κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν για την Παρασκευή 11/01/2019 Απαιτώντας:Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-προσοντολόγιο. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών τώρα.

9/01/2019

Καλέσαμε έκτακτη συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας  για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίσαμε από κοινού με τους  Συλλόγους Δασκάλων  Νηπιαγωγών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  και την ΕΛΜΕ Ζακύνθου μετακίνηση,την Παρασκευή 11/1 στην Αθήνα

10/01/2019

Εκλογή προέδρου  ΔΣ ΕΛΜΕ

11/1/2019

Οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας, Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν δυναμικό παρόν  στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν ότι το νομοσχέδιο, δε θα περάσει και ότι Πρέπει να γίνουν μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε όλα τα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν κάθε χρόνο. Αυτή η κινητοποίηση ήταν μια απάντησή στο εμπόριο ελπίδας και στην προσπάθεια να βάλουν τους αναπληρωτές στην αρένα του αλληλοφαγωμού

12/01/2019

Το ΔΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρέτισε τη μαζική  και μαχητική πανελλαδική διαδήλωση των εκπαιδευτικών στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, στις 11-01-2019

ταυτόχρονα  Κατήγγειλε και καταδίκασε απερίφραστα τη σφοδρή καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στη διαδήλωση στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου, που χρησιμοποίησε Ματ, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες.

Στην ίδια ανακοίνωση κάλεσε ξανά τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση στις 14/1/2019 προκηρύσσοντας τρίωρη συμπληρωματική στάση εργασίας  ώστε μαζί με την τρίωρη της ΟΛΜΕ να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και την διαδήλωση της Δευτέρας.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίσαμε   από κοινού με τους  Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας   μετακίνηση, για την Δευτέρα 14/1/2019 στην Αθήνα

 

14/01/2019

Το ΔΣ επανήλθε με νέα ανακοίνωση

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα, και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών . Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ που με τη στάση της και τις θέσεις  διευκολύνει την κυβέρνηση. Το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι  οι ΕΛΜΕ, και οι επιτροπές αναπληρωτών που σηκώνουν  το βάρος της οργάνωσης του αγώνα.

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, τις επόμενες ημέρες και ώρες. Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου  πραγματοποίησαν σύσκεψη - συνέλευση στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας   την Τετάρτη 16/01/2019  με στόχο την παραπέρα κλιμάκωση και οργάνωση του αγώνα (ενημερώσεις στα σχολεία, αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, κινητοποιήσεις και νέα απεργία ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων). 

15/01/2019

Η ΕΛΜΕ Ηλείας Προκηρύσσει  3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας την Πέμπτη 17-01-2019 , ώστε μαζί με την τρίωρη της ΟΛΜΕ  να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και την διαδήλωση στη Βουλή.

30/01/2019

Συμπλήρωση προεδρείουτου ΔΣ της ΕΛΜΕ με γραμματέα και αντιπρόεδρο.

30/01/2019

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας   προκήρυξε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας  για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1/02/2019.

 31/01/2019

Εκδώσαμε ανακοίνωση με θέμα τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης του ν. 4547/2018

 «Θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό να εναπόκειται μέσω των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης στους εκπαιδευτικούς η διαδικασία της αξιολόγησης – διάγνωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γιατί αυτό είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής, καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών αυτών, χωρίς επιστημονική διάγνωση και υποστήριξη!

 Διεκδικούμε στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών της Ειδικής και Γενικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!

Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και γι’ αυτό απέχουμε».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

05/02/2019

Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών

Η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών, αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου. Στην περίπτωση αυτή, οι συνάδελφοι θα πρέπει να προχωρήσουν (όχι αργότερα από τα μέσα Φεβρουαρίου) στην κατάθεση της σχετικής αγωγής. Δεν θεωρούμε συνδικαλιστικά δεοντολογικό να επιλέξουμε ή να υποδείξουμε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία και πολύ περισσότερο να συνεργαστούμε ως συνδικαλιστικό όργανο με κάποιο από αυτά μαζί του για το σύνολο των μελών μας. Κάτι τέτοιο θα άφηνε εκτεθειμένο το σωματείο σε κακόβουλες φήμες και υπόνοιες. Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής: Η κυβερνητική τακτική της απόδοσης διεκδικήσεων μετά από αποφάσεις δικαστηρίων αποκλειστικά σε όσους/ες δικαιώθηκαν σε αυτά και η άρνηση να τα αποδώσει στο σύνολο των εργαζομένων όπως όφειλε, αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνο μονοπάτι. Στην ουσία με τον τρόπο αυτό αμφισβητείται το συλλογικό κατοχυρωμένο δικαίωμα, από εδώ και πέρα εργαζόμενοι της ίδιας ακριβώς κατηγορίας, θα έχουν άλλα δικαιώματα και απολαβές ανάλογα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε ατομικές προσφυγές και με τον τρόπο αυτό εξαφανίζεται σταδιακά το δίχτυ προστασίας των συλλογικών κεκτημένων! Αν η κατοχύρωση κάποιου δικαιώματος απαιτεί από εδώ και πέρα ατομική δικαίωση στα δικαστήρια, τότε οδηγούμαστε στην απόλυτη εργασιακή ζούγκλα.

05/02/2019

Ψήφισμα καταδίκης των δικαστικών διώξεων και των  «αγροτοδικίων» που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!  Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών!

12/02/2019

Σεμινάριο με δίδακτρα

Με αφορμή την πρόσκληση στο «Σεμινάριο  βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή - Πιστοποίηση από το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης».   Κανείς δεν θα διαφωνήσει στην προσπάθεια εκπαίδευσης για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών υγείας που μπορούν να συμβούν στα σχολεία. Αυτό με το οποίο είμαστε αντίθετοι και καταγγέλλουμε είναι: 1) Η εμπορευματοποίηση της ανάγκης παροχής πρώτων βοηθειών  σε χώρους όπως είναι τα σχολεία.

13/02 /2019

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

Η πάγια θέση της ΕΛΜΕ  ήταν να γίνεται συνάντηση της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας με τους διευθυντές των σχολείων του Πύργου και της Αμαλιάδας με στόχο την καλύτερη χωροταξική κατανομή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Μετά από πολλά χρόνια έγινε δεκτό το αίτημα και φέτος αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 13/02 /2019 Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας δεσμεύτηκε  να κάνει δεκτές τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι διευθυντές.

Πρέπει να τονίσουμε  ότι η φετινή χωροταξική κατανομή των σχολείων του Πύργου ήταν από τις δικαιότερες που έχουν γίνει,  στη συνέχεια όμως  αλλοιώθηκε μερικώς από τις μετεγγραφές (πράγμα που καταγγείλαμε)

19/02/2019  

Δελτίο τύπου

Η ΕΛΜΕ  Ηλείας  και  O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ  πραγματοποιήσαν  σύσκεψη των Δ.Σ. με θέμα την αντισεισμική θωράκιση  των σχολικών μονάδων και χώρων άθλησης της Ηλείας.

Ζώντας σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της χώρας απαιτούμε:

1)Να εκδοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτήρια της  Ηλείας.

2)Θέσπιση  μητρώου ελέγχων,επισκευών και συντήρησης για όλα τα σχολικά κτήρια που θα επικαιροποιείται περιοδικά.»

21/02/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ενόψει της ΓΣ προέδρων στην Αθήνα 23/02/2019

28/02/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 Με το υπ' αριθμόν έγγραφο 20116/Δ2/11-02-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν δελτία περιγραφικής αξιολόγησης για τους μαθητές που παίρνουν μέρος στην Ενισχυτική Διδασκαλία. Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά ωστόσο από το γεγονός ότι η περιγραφική αξιολόγηση ζητείται, όχι από τους συναδέλφους που διδάσκουν στην Ενισχυτική Διδασκαλία, αλλά από τους συναδέλφους του πρωινού ωραρίου! Τι δουλειά έχουν οι συνάδελφοι του πρωινού ωραρίου να αξιολογούν τους μαθητές τους, για την ανταπόκρισή τους στο Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, όπου είναι υπεύθυνος και  μάθημα κάνει άλλος εκπαιδευτικός;

Απαιτούμε από το Υπουργείο να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο! Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην το συμπληρώσουν, καλύπτοντας τους συνδικαλιστικά, με βάση τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

 ΜΑΡΤΙΟΣ

 

04/03/2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΛΜΕ Ηλείας μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου Δασκάλων Νηπιαγωγών,  εργαζόμενων σε Α’ και Β’ Βαθμό  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Νομαρχιακό τμήμα Ηλείας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  παραχώρησαν,  συνέντευξη τύπου την Τρίτη 5 Μαρτίου   με θέμα: Οι θέσεις των υπάλληλων του δημόσιου τομέα  για τη διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας, για τους μισθούς στο Δημόσιο και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

05/03/2019

Εκδώσαμε Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας.      

05/03/2019

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας για τα Σ.Δ.Ε Είναι κρίμα  να χάνεται και η δεύτερη ευκαιρία!!!!

«Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας επιτελούν ένα σημαντικότατο έργο που στόχο έχει την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την παροχή της δυνατότητας πρόσβασης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο μορφωτικό αγαθό... Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα η αδιαφορία της Πολιτείας και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οδηγούν τον θεσμό των ΣΔΕ στην απαξίωση και τον ευτελισμό. Η καθυστέρηση στις πληρωμές και στην πρόσληψη των εκπαιδευτικών και η διακοπή σχεδόν της χρηματοδότησής τους έχει κάνει προβληματική ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία τους.» Τα πιο πάνω αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση (26/01/2019) του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο να προχωρήσει εδώ και τώρα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων των ΣΔΕ, εξασφαλίζοντας την άμεση χρηματοδότηση τους

13/03/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ- ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ

 Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τον προσδιορισμό κενών -πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2019.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε στις  8/3/2019, κοινοποιήθηκε στα σχολεία στις 12/3/2019 και στις 13/3/2019 πρέπει να καταχωρισθούν στο σύστημα. Το χρονικό περιθώριο είναι ιδιαίτερα μικρό και είναι ανέφικτο να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Είναι επίσης φανερό ότι οι διαδικασίες αυτές έχουν καθυστερήσει

 Η Υπουργική Απόφαση στοχεύει στην εφαρμογή μιας σειράς αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προώθησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με βασική επιδίωξη την ελαχιστοποίηση των κενών και τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων.

19/03/2019

Το ΔΣ τη ΕΛΜΕ  Ηλείας διοργάνωσε συνάντηση με τους αναπληρωτές  με θέμα: Tα αιτήματα των αναπληρωτών.

19/03/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ Ηλείας

«Για τις αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας σε έκτακτη συνεδρίαση στις 19/03/2019 αποφάσισε:

α)Να πραγματοποιήσει  Γενική Συνέλευση στις 28/03/2019 με θέμα:«Τις αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

β)Να  διοργανώσει συναντήσεις - συζητήσεις με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τους συλλόγους  διδασκόντων, συλλόγους γονέων  και 15μελων των μαθητικών κοινοτήτων. Ταυτόχρονα να ενημερώσει  με ανακοινώσεις, συνεντεύξεις  κλπ, 

γ) Να Καλέσει την ΟΛΜΕ  να προχωρήσει άμεσα σε συνέλευση προέδρων και κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου.

28/03/2019

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ενόψει της ΓΣ προέδρων στην Αθήνα 30/03/2019

27/03/2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  στο σεμινάριο 27/03/2019 με θέμα την «επιμόρφωση για την εισαγωγή της περιγραφικής αξιολόγησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση»

29/03/2019

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ διοργάνωσε  σύσκεψη στο 2ο Λύκειο της Αμαλιάδας  την την Παρασκευή 29/03/2019  καλώντας  μαθητές,  γονείς και  εκπαιδευτικούς   με θέμα: «Η νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» και η θέση της ΟΛΜΕ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

09/04/2019

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ διοργάνωσε  σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πύργου  στις    09/04/2019  καλώντας  μαθητές,  γονείς και  εκπαιδευτικούς   με θέμα: «Η νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» και η θέση της ΟΛΜΕ

12/04/2019

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Η πρόταση του υπουργείου για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης αποτελεί δομική αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου σε αντιδραστική κατεύθυνση, εφαρμογή και υλοποίηση από την κυβέρνηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην  24ωρη απεργία που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η ΓΣ της ΟΛΜΕ την Παρασκευή  12 Απρίλη.

Απεργιακή  Συγκέντρωση. Στο 2ο  λύκειο Πύργου

12/4/2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με ολιγόλεπτη ομιλία στο φεστιβάλ μαθητικής  δημιουργίας και έκφρασης στα Κρέστενα με θέμα το «νέο Λύκειο»

17/4/2019

Προμήθεια εξοπλισμού των ΕΠΑΛ

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Πύργο  στην οποία  συμμετείχαν  το ΔΣ της ΕΛΜΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και όλοι οι διευθυντές των ΕΠΑΛ της Ηλείας. Ο στόχος ήταν η άμεση ενημέρωση των διευθυντών για τα προγράμματα προμήθειας εξοπλισμού των ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που θα προκηρυχθούν .

 

 

ΜΑΙΟΣ

14/5/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 19ο σνέδριο της ΟΛΜΕ.

15-16/5/2019

Επίσκεψη μελών του προεδρείου της ΕΛΜΕ στα σχολεία των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

16/05/2019

Συμμετείχαμε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Λεχαινών στην οποία ήταν παρόντες  οι εκπρόσωποι των δήμων Πηνειού, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης , οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων αυτών και πάρα πολλοί γονείς.

Αφού έγινε  ενημέρωση για τις επιπτώσεις των συνεχών σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τέθηκε  το θέμα της πριμοδότησης των μαθητών της Γ Λυκείου των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλληνης,οι οποίοι δοκιμάζονται από τις σεισμικές δονήσεις πράγμα που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην σωστή προετοιμασία τους για τις εξετάσεις που αρχίζουν στις 7 Ιουνίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  προώθησε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της σχολικής κοινότητας στο Υπουργείο Παιδείας με κοινοποίηση στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ Κ. Γιαννόπουλο

ΙΟΥΝΙΟΣ

14/06/2019

Η ΕΛΜΕ  Ηλείας με απόφαση ΔΣ προσυπογράφει την κοινή διακήρυξη.

Κοινή διακήρυξη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ

Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και οι ΕΛΜΕ που υπογράφουμε την παρούσα διακήρυξη, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή/και των ΓΣ μας:

 • Κηρύσσουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων»
 • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις απεργίας-αποχής και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή
 • Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στις Γενικές τους Συνελεύσεις μπροστά στα συνέδρια των δύο Ομοσπονδιών

14/06/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ Ηλείας για αυτόματη παρακράτηση της συνδρομής.

 

27/06/2019

Καταδίκη της απαράδεκτης στάσης Συλλόγου Γονέων στη Σάμο εναντίον δασκάλας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου σε συναδέλφισσα, που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Σάμου, της ΔΟΕ και του κλάδου των εκπαιδευτικών συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

ΙΟΥΛΙΟΣ

 22/07/2019

Ψήφισμα του Δ.Σ.της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ για την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης του ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ.

 22/07/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Η νέα Γ ΛΥΚΕΙΟΥ στην «πράξη» και τα ολιγομελή τμήματα

Μια από τις τελευταίες  υπουργικές  αποφάσεις του κ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Με υπουργική απόφαση καθορίστηκαν και φέτος, οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο που θα ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος 2019-20. Οι προϋποθέσεις εξαρτώνται από δύο παράγοντες:
Α) από τον αριθμό των τμημάτων που λειτουργούν στη Γ΄ Λυκείου του σχολείου,
Β) από τη πριμοδότηση του σχολείου με τη γνωστή κλίμακα (Α έως ΙΓ). Θυμίζουμε, ότι με τις περσινές αναμοριοδοτήσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας, εκατοντάδες σχολεία «έπεσαν» κατηγορία με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολη η συγκρότηση τμημάτων προσανατολισμών και κατευθύνσεων.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

05/09/2019

Έγκριση ολιγομελών τμημάτων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΛΜΕ Ηλείας αναφέρει στις ανακοινώσεις της ότι η οριστικοποίηση των τμημάτων στο τέλος της σχολικής χρονιάς δημιουργεί προβλήματα  στις επιλογές των μαθητών των ΕΠΑΛ.(στην επιλογή τμήματος). Στα σχολεία  1ο και 2ο ΕΠΑΛ  Πύργου, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, ΕΠΑΛ  Κρεστένων, ΓΕΛ Βουνάργου,  και ΓΕΛ Καράτουλα τα τμήματα που δεν  εγκρίθηκαν και μετά τις αποφάσεις έγκρισης ολιγομελών του ΠΔΕ και του ΥΠΑΙΘ είναι τα εξής : α) Έξι (6) τμήματα στους τομείς Πληροφορικής - Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος- Ηλεκτρολογίας – Υγείας  Πρόνοιας και Ευεξίας. β)  Δύο (2) τμήματα στα ΓΕΛ Βουνάργου,και ΓΕΛ Καράτουλα.

 Απαιτούμε

Να εγκριθούν  όλα τα ολιγομελή τμήματα στα  ΓΕΛ,ΕΠΑΛ.

 • Η οριστικοποίηση των τμημάτων να γίνεται μετά την ολοκλήρωση εγγραφών και μετεγγραφών. (τέλος Σεπτέμβρη).
 • Να υπάρξει νομοθετική ακύρωση της ΥΑ για το κατώτατο όριο μαθητών των τμημάτων.
 • Σε τομείς, ειδικότητες και ομάδες προσανατολισμού να γίνονται αυτομάτως δεκτά όλα τα τμήματα.
 • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
 • Σε συνεργασία με  με τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων που δεν είχαν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα στείλαμε αναλυτικά στοιχεία για όλες τις περιπτώσεις  στο υπουργείο και στην ΟΛΜΕ (εκείνο το διάστημα συνάντησε την Υπουργό θέτοντας και αυτό το αίτημα.)

11/09/2019

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ζητήσαμε τη συνεργασία των διευθυντών  σχολικών μονάδων προκειμένου να παρέμβουμε αν χρειαστεί εκεί που υπάρχουν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

19/09/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΠΕΡΓΙΑ

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση   να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων

Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας.    Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

21/09/2019

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Θεωρούμε ότι η στελέχωση των ειδικών σχολείων  πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας. Οι συνάδελφοι των σχολείων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ΠΥΡΓΟΥ και  ΕΕΕΕΚ ΠΥΡΓΟΥ μας έχουν ενημερώσει ότι έχουν προσληφθεί καθηγητές ειδικοτήτων που «μοιράζονται» στα δύο σχολεία. Όπως σας έχουμε τονίσει  σε πρόσφατη παρέμβαση μας τα σχολεία αυτά δεν συστεγάζονται. Το μαθητικό δυναμικό των σχολείων ξεπερνά μέχρι στιγμής στα 100 παιδιά (54 και 47αντιστοιχα). Υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής, πράγμα το οποίο καθιστά υποχρεωτική την παρουσία Σχολικού Νοσηλευτή καθημερινά, επίσης αντιμετωπίζονται  περιστατικά επιληπτικών κρίσεων, μεταβολικών διαταραχών (διαβήτη) και άλλα. Επιπλέον  υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητών και μαθητριών αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και συμπεριφορικές διαταραχές, χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον. Η παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου επιβάλλεται για την καθημερινή αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ

 •  Άμεση στελέχωση των σχολείων  με όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες.
 • Την εξ' ολοκλήρου διάθεση των ειδικοτήτων  Σχολικού Νοσηλευτή,  Κοινωνικού Λειτουργού και του Ψυχολόγου σε κάθε  σχολική μονάδα.

23/09/2017

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  με θέμα: το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.) καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

 • ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο 2ο Λύκειο Πύργου στις 10:00 π.μ. και στη συνέχεια ενώνουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού στην πλατεία ΟΤΕ στις 10:30π.μ.
 • Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

21/09/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Εδώ και τώρα να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Εδώ και τώρα να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, για το εκπαιδευτικό κίνημα, η απεργία την Τρίτη 24 /9/2019. Την Τρίτη όλοι/ ες απεργοί ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό, την ελαστική απασχόληση και τη στοχοποίηση των σωματείων μας από την κυβέρνηση.

23/09/2017

 Συνέλευση με θέμα: το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.) καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

24/9/2019

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο 2ο Λύκειο Πύργου στις 10:00 π.μ. και στη συνέχεια ενώνουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού στην πλατεία ΟΤΕ στις 10:30π.μ. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

24/09/2019

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια)

ΘΕΜΑ: Η αντισεισμική θωράκιση  των σχολικών μονάδων και η ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων.

απαιτούμε: 

1)Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια.

2)Θέσπιση  μητρώου ελέγχων,επισκευών και συντήρησης για όλα τα σχολικά κτήρια που    θα επικαιροποιείται περιοδικά.

3)Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε  αν έχουν διενεργηθεί  έλεγχοι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων στις  αθλητικές εγκαταστάσεις, αυλές, κλειστές αίθουσες γυμναστικής και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων.

28/09/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

28/09/2019

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΑΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ» Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ"».

29/09/2019

Συναυλία συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας, με την υποστήριξη του 3ου Γυμνασίου Πύργου και με την αξιέπαινη πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνών, οργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30μ.μ., στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Πύργου συναυλία για οικονομική ενίσχυση εκπαιδευτικού, που χρειάζεται να μεταβεί άμεσα στις ΗΠΑ για λόγους υγείας.  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1/10/2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-14:00

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Ηλείας στο πλαίσιο της συνέχισης των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του Συνδικαλιστικού Νόμου, συμμετέχει στη τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και καλεί τους συναδέλφους στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.

2/10/2019

Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ  Ηλείας Ζητάει  Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  αναλυτική έγγραφη ενημέρωση  για τις μετεγγραφές  που πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πύργου από την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20.

2/10/2019

ΑΔΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Βουνάργου κ Γ.Μ.  παραπέμπεται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

 4/10/2019

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην από κοινού με την Α ΕΛΜΕ Αχαΐας  παράσταση την Παρασκευή 4/10/2019 και ώρα 13:00 στη  ν   Π.Δ.Ε. Δυτικής  Ελλάδος   με αιτήματα:  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγωνιζόμαστε για:

 •  Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς.
 •  Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία.
 •  Τη μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα σύμφωνα με το πάγιο αίτημά μας.
 •  Να ακυρωθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, οι οποίοι τεχνητά δημιούργησαν  και δημιουργούν πλεονάσματα.
 •  Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.
 •  Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.
 •  Επαναφορά στο προηγούμενο διδακτικό μας ωράριο.
 •  Τη μείωση των συνταξιοδοτικών ορίων, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει δουλειά για τους νεότερους.
 •  Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση.
 •  Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 •  Να μην περάσει ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος.

7/10/201

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/10/2019 η παράσταση  διαμαρτυρίας  στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα. Η ΕΛΜΕ Ηλείας αναφέρθηκε: Α) στα ειδικά θέματα των σχολείων της Ηλείας, Β) στα γενικότερα αιτήματα του κλάδου & Γ) στον αντισυνδικαλιστικό νόμο που φέρνει προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση.

Τα σχολεία της Ηλείας χωρίς καθηγητές.

Για μία ακόμα χρονιά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και υπάρχουν ακόμα δεκάδες κενά στα σχολεία της Ηλείας. Αν ανατρέξει κάποιος στις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Ηλείας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών την τελευταία δεκαετία, θα δει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις  αντιμετώπισαν με πανομοιότυπο τρόπο το πρόβλημα, στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η σημερινή.

22/10/2019

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας  σας καλεί στο  Συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την Πέμπτη 24/10/2019 στις 6:30μμ στην πλατεία ΟΤΕ στον  Πύργο.

16/10/2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση  αναπληρωτών με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας. Τα θέματα που συζητήθηκαν: Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές καθώς και τα άμεσα αιτήματα - διεκδικήσεις. Αποφασίστηκε  η δημιουργία ενός συντονιστικού αναπληρωτών που σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛΜΕ  θα προβάλλουν και θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δίκαια αιτήματα αναπληρωτών και μονίμων.

ΚΑΛΟΥΜΕ Τους αναπληρωτές/τριες που εργάζονται στα σχολεία της Ηλείας μέσα από τη συσπείρωσή τους στο σωματείο, τη συμμετοχή στις συνδικαλιστικές δράσεις, τη φυσική τους παρουσία σε αυτές και τις νέες ιδέες τους να συμβάλουν ουσιαστικά στους αγώνες για ανατροπή των πολιτικών εργασιακού μεσαίωνα.

29/10/2019

Συνέντευξη τύπου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα παραχώρησε συνέντευξη τύπου  στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας  με θέμα τις  ελλείψεις και ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Ηλείας.

29/10/2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ Για ολιγομελή  τμήματα, μετεγγραφές και Λειτουργία του ΠΥΣΔΕ. Ολιγομελή  τμήματα.     Καταγγέλλουμε την στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο θέμα των ολιγομελών τμημάτων.    Με ευθύνη του δεν εγκρίθηκαν πέντε (5) τμήματα σε ΕΠΑΛ  και δύο (2) τμήματα σε  ΓΕΛ. Τα τμήματα αυτά είτε δεν προωθήθηκαν προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  ως ολιγομελή είτε είχαν αρνητική εισήγηση. Οι συνέπειες:    Οι  μεν μαθητές των ΕΠΑΛ  αναγκάστηκαν  να αλλάξουν ειδικότητα ή τομέα,  οι δε  μαθητές των ΓΕΛ  άλλαξαν σχολικό  περιβάλλον στην Γ Λυκείου κάνοντας δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά (χάνοντας πολύτιμο χρόνο) για να φτάσουν στο νέο τους σχολείο.  Απ’ ότι φαίνεται αυτή η τακτική του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εξυπηρετούσε την κυβέρνηση η οποία στη συνέχεια δεν ενέκρινε κανένα από όλα αυτά τα τμήματα παρόλο που η ΟΛΜΕ σε συνεργασία  με την ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ  είχαν δώσει έγκαιρα και αναλυτικά στοιχεία για τα ολιγομελή τμήματα στο υπουργείο.  Μετεγγραφές      

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι φετινό καθώς εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλουμε τη φάμπρικα των μετεγγραφών και τις ευθύνες της Διοίκησης στο ζήτημα αυτό, η οποία δεν έχει δείξει καμία διάθεση να βάλει τέλος σε αυτήν τη στρέβλωση που οδηγεί έμμεσα στην ελεύθερη επιλογή σχολείου που ευαγγελίζεται η  κυβέρνηση της Ν.Δ και την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων.  Με όχημα τις μετεγγραφές απαξιώθηκαν και απαξιώνονται σχολεία με αποκορύφωμα την περίπτωση του Γυμνασίου Μυρτιάς που οδηγήθηκε τελικά στην κατάργησή του.   Αυτή η μετεγγραφική ασυδοσία οδηγεί σε  περιπτώσεις που ο ΔΔΕ εγκρίνει-συναινεί σε μετεγγραφή μαθητή σε άλλο σχολείο, στο οποίο φοιτά ο αδερφός του για … παιδαγωγικούς λόγους, που όμως η αρχική μεταγραφή του αδερφού είχε γίνει στο παρελθόν με τις γνωστές αδιαφανείς και μη ελεγχόμενες τεχνικές μετεγγραφών  με την ανοχή  του ίδιου και με τη συνέργεια ή αδράνεια διευθυντών σχολικών μονάδων.    Ενώ φέτος για πρώτη  φορά μετά από χρόνια υπήρξε  αρχικά δικαιότερη χωροταξική κατανομή των μαθητών στις σχολικές μονάδες της πόλης του Πύργου, αυτή στην πράξη σε κάποιες περιπτώσεις μετά τις μετεγγραφές αλλοιώθηκε με αποτέλεσμα σχολεία να οδηγηθούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων ακυρώνοντας στην πράξη τη χωροταξική κατανομή.  Η ανοχή όλων των υπευθύνων στο θέμα των μετεγγραφών δημιουργεί αρνητικές παρακαταθήκες και  μιμητές αρνητικών πρακτικών που και τα αποτελέσματά τους πλήττουν την εικόνα του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του και δημιουργούν συνθήκες ανισότητας για μαθητές και καθηγητές.

Λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.  Στις 9-8-2019 άρχισε η διαδικασία ρύθμισης οργανικών υπεραριθμιών και τοποθέτησης σε οργανικά κενά. Στη συζήτηση εκείνης της μέρας προτάθηκε από την αιρετό Λιάγκουρα Αλεξία να υπολογίζονται οι ώρες project για να μην κριθεί υπεράριθμος κάποιος συνάδελφος ή για να δοθεί οργανική θέση, πρόταση που όμως μειοψήφησε στο συμβούλιο. Αυτό είχε ως συνέπεια να βγουν οργανικά υπεράριθμοι πάρα πολλοί συνάδελφοι χωρίς όμως να υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις προς τοποθέτηση.   Στις 19-8-2019 έγιναν οι οργανικές τοποθετήσεις και εκεί τα μέλη του συμβουλίου ανακάλυψαν ότι ένα κενό ΠΕ01 στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας είχε υπολογιστεί με ώρες όχι καθαρά της ειδικότητας. Ζητήθηκε από το συμβούλιο να διορθωθεί το λάθος ή να επανέλθουν και να υπολογίσουν επιπλέον οργανικά κενά και σε άλλες περιπτώσεις προσθέτοντας ώρες project ή ΖΔΔ στα ΕΠΑΛ. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή κατόπιν επιμονής του προέδρου του συμβουλίου και συνιστά κατά τη γνώμη μας μεροληπτική κρίση οργανικότητας και αδικία για άλλους συναδέλφους που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση αντίστοιχης  ρύθμισης προς όφελός τους.   Η ημερομηνία αιτήσεων για τα λειτουργικά κενά καθορίστηκε για τις 29-8-2019. Ο Διευθυντής και Πρόεδρος του συμβουλίου δεν δέχτηκε την πρόταση των αιρετών η προθεσμία των αιτήσεων για τα λειτουργικά κενά να περιλαμβάνει δύο τουλάχιστον μέρες από την έναρξη των μαθημάτων, όπως πάγια γινόταν τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Αρκετοί συνάδελφοι δεν ενημερώθηκαν και έτσι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση για διεκδίκηση κάποιου λειτουργικού κενού. Στη συνέχεια των διαδικασιών όμως έγινε η μετακίνηση δύο συναδέλφων που δεν είχαν κάνει καν αίτηση τοποθέτησης  για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ γεγονός που συνιστά μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος άλλων συναδέλφων.     Σε όλη τη διαδικασία για τον προσδιορισμό λειτουργικών κενών για κάλυψη από αναπληρωτές η ενημέρωση από τη Διεύθυνση είναι ελλιπέστατη. Δεν αναρτώνται στην ιστοσελίδα τα προς τοποθέτηση κενά και έτσι οι συνάδελφοι ιδιαίτερα αυτοί που έρχονται από μακριά, δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκ των προτέρων για τα κενά. Ανακύπτει επίσης και θέμα πιθανής αδιαφάνειας εφόσον δεν αναρτώνται ούτε τα κενά ούτε οι τοποθετήσεις. Η δημοσιοποίηση όλων των σταδίων της διαδικασίας, που ακολουθείται πλέον από την πλειοψηφία των ΔΔΕ, εξασφαλίζει τον έλεγχο της νομιμότητας και δίνει το δικαίωμα στους συναδέλφους για πιθανές ενστάσεις. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ επαναφέραμε το αίτημα με αρνητική κατηγορηματική απάντηση από το διευθυντή.

31/10/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ενόψει της ΓΣ προέδρων στην Αθήνα 02/11/2019

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

5/11/2019

Θυμήθηκαν....το ωράριο διευθυντών για να καλύψουν τα κενά!!!

Έκπληξη και απορία δημιούργησε το εξαιρετικά επείγον έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης με αριθ. πρωτ.  Φ 11.5/  12905/  4-11-2019  με το οποίο καλούνται οι διευθυντές σχολικών μονάδων  Β/θμιας να καλύψουν το υποχρεωτικό τους ωράριο διδασκαλίας. Η έκπληξη προέρχεται από το χρόνο που επελέγη για να σταλεί μια τέτοια διευκρίνιση-εντολή όταν τα σχολεία κοντεύουν να κλείσουν ήδη δύο μήνες λειτουργίας και όλα τα στοιχεία είναι καταχωρημένα από την πρώτη μέρα στο Πληροφοριακό Σύστημα.

Η λύση στην υποστελέχωση των σχολικών μονάδων είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και η άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών της τρέχουσας χρονιάς.

13/11/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν μπορεί να ανοίξει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.  Παρά τα 46 χρόνια που πέρασαν, μένουν χαραγμένα στη μνήμη, όπως ήταν χαραγμένα και στους τοίχους του Πολυτεχνείου τα συνθήματα της εξέγερσης «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Απόψε πεθαίνει ο φασισμός», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ». Τιμούμε τους χιλιάδες αγωνιστές, επώνυμους και ανώνυμους, που σε όλη τη διάρκεια της Χούντας πάλεψαν ανυποχώρητα και χωρίς να υπολογίσουν προσωπικό κόστος. Απέναντι σε αυτούς έχουμε χρέος να σταθούμε και να συνεχίσουμε τους αγώνες τους, ειδικά σήμερα, που η φωτιά του πολέμου έχει ανάψει για τα καλά στην περιοχή μας. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας, ούτε και τα παιδιά των γειτονικών λαών, να ζουν υπό την «προστασία» των στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων. Ο Νοέμβρης του ’73, τα οράματα, οι στόχοι και οι διεκδικήσεις του, ήταν ένας κρίκος στην αλυσίδα των αγωνιστικών  παραδόσεων του λαού και της νεολαίας. Σε αυτή την αλυσίδα καλούμαστε σήμερα εμείς να προσθέσουμε έναν ακόμα κρίκο στην ίδια κατεύθυνση: της απελευθέρωσης του λαού από ντόπιους και ξένους καταπιεστές. Παρά τη συνειδητή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να αλλοιωθούν και να νοθευτούν τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73 ώστε να καταστούν ακίνδυνα και χωρίς προεκτάσεις στην πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο λαός μας, η διεκδίκηση για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία δεν συμβαδίζει με τα μνημόνια και τους «θεσμούς», τα ματωμένα «πλεονάσματα» και τα «κοινωνικά μερίσματα», με την εκπαίδευση που δείχνει την πλάτη της σε χιλιάδες μαθητές και χρόνο με το χρόνο γίνεται οικονομικός βραχνάς για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Το πραγματικό νόημα της εξέγερσης ενοχλεί όσους θέλουν να μετατρέψουν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε μία αποστειρωμένη επετειακή γιορτή που τα αιτήματά της δε συνδέονται με τη σημερινή πραγματικότητα και όπου οι εξεγέρσεις και ο αγώνας ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι την ιστορία την γράφουν οι λαοί. Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ηλείας την Κυριακή 17/11/2019  και ώρα 18.00 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο εθνικής αντίστασης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

11/12/2019

Μεταβολές στις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2019/2020 και οι προτάσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας προτείνει συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και ζητάει τη συναίνεση των οικείων δήμων  (έγγραφο με ημερομηνία 22/11/2019) πιο συγκεκριμένα: Την συγχώνευση του Γυμνασίου Βασιλακίου με το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τη συγχώνευση του ΓΕΛ Βασιλακίου με τον ΓΕΛ  Πελοπίου.  Την μετατροπή του ΓΕΛ  Ανδρίτσαινας σε Λυκειακές Τάξεις και την προσάρτηση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας.

Την μετατροπή του ΓΕΛ Νέας Φιγαλείας σε Λυκειακές τάξεις και την προσάρτηση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Νέας Φιγαλείας.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας αντέδρασε  έγκαιρα στις προτάσεις της δευτεροβάθμιας.

Έγιναν συναντήσεις  με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών :α) 24/11 Αρχαία Ολυμπία συνάντηση με Δήμαρχο, β) 28/11/ Ανδρίτσαινα με συλλόγους διδασκόντων και τοπική κοινότητα και γ) 30/11 Νέα Φιγαλεία με γονείς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διατυπώσαμε α) την αντίθεση στη συγχώνευση των σχολικών μονάδων  και β) θεωρούμε  ότι η πρόταση για μετατροπή των Λυκείων σε Λυκειακές τάξεις υποβαθμίζει τις σχολικές μονάδες Ανδρίτσαινας και  Νέας Φιγαλείας

Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται καθυστέρηση στη στελέχωση των των συγκεκριμένων σχολείων, οι καθηγητές τοποθετούνται λίγο πριν τα Χριστούγεννα (σε κάποιες περιπτώσεις και μετά τις γιορτές, όπως πέρσι π.χ.) Για την Ανδρίτσαινα προτείναμε να επανέλθει ο χαρακτηρισμός των σχολείων  ως δυσπρόσιτα.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως ήδη απέρριψαν τις προτάσεις του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούμε και το Δημοτικό Δυμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας να απορρίψει την πρόταση.

11/12/2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 Ανάμεσα στα πολλά λάθη που έχουν προκύψει σε βάρος πολλών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της προκύρηξης 3ΕΑ/2019 αλλά και 2ΕΑ και 1ΕΑ , είναι και η απόρριψη πολύ μεγάλου αριθμού συναδέλφων από τους πίνακες , λόγω της έκδοσης αλλά μη καταβολής του παραβόλου των 3 ευρώ.

Η απόρριψή  από τους πίνακες , οι οποίοι πρόκειται να κλείσουν για 3 ολόκληρα χρόνια , τους καταδικάζουν σε 3 χρόνια ανεργίας ακόμα και από το να εργαστούν ως αναπληρωτές. Ανάμεσά τους  βρίσκονται συνάδελφοι με μεγάλη προϋπηρεσία , και όλα τα τυπικά προσόντα για να βρίσκονται στους πίνακες της ειδικής αγωγής και παρόλα αυτά από ένα λάθος του συστήματος βρέθηκαν , όπως και πολλοί άλλοι εκτός των πινάκων. Αυτό συνιστά κατάφωρη αδικία!

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση  της κυβέρνησης,  με νομοθετική ρύθμιση να επιλυθεί το ζήτημα αυτό που έχει γκρεμίσει τα όνειρα τόσων ανθρώπων.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

Κώστας Βιδάλης: Σαν σήμερα οι παρακρατικοί δολοφονούν άγρια έναν αγωνιστή δημοσιογράφο
Σαν σήμερα πριν 76 χρόνια οι παρακρατικοί  του αρχιληστή Σούρλα δολοφονούν άγρια τον διακεκριμένο αγωνιστή δημοσιογράφο Κώστα Βιδάλη
Κώστας Βιδάλης: Σαν σήμερα οι παρακρατικοί δολοφονούν άγρια έναν αγωνιστή δημοσιογράφο
psaria oder
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ - «Νεκρά ψάρια παντού» σε Γερμανία και Πολωνία
«Νεκρά ψάρια παντού»: Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Όντερ
skylos
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Απίστευτη ταλαιπωρία για ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε για την Κρήτη - Διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σειρά ξενοδοχείων...
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)