Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 29/11, κινητοποίηση ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας με αιτήματα αιχμής τον διορισμό των πάνω από 37.000 αναπληρωτών που δουλεύουν στην εκπαίδευση, την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς αλλά και το αίτημα για νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πεταχτούν εκτός εκπαίδευσης οι 1.183 απορριπτέοι – εκπαιδευτικοί στον πίνακα της Ειδικής Αγωγής και δεκάδες άλλοι που εξαιτίας των λαθών και παραλήψεων του συστήματος δεν έχουν μετρηθεί μία σειρά από τυπικά προσόντα για το διορισμό τους.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν απόφαση δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη Σύσκεψη Σωματείων στις 23/11 στο Παιδαγωγικό Αθήνας. Απούσα, και από τη σημερινή κινητοποίηση, ήταν η ΔΟΕ, μιας και η πλειοψηφία της (ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ), επιδεικτικά γύρισε την πλάτη στα Πρωτοβάθμια Σωματεία σαμποτάροντας τις αποφάσεις τους!

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/11, έθεσαν το θέμα της απεργιακής κινητοποίησης στο ΥΠΑΙΘ και μέτρα ώστε να έχει επιτυχία η κινητοποίηση (απεργία 24ωρη ή στάση εργασίας, ανακοίνωση κλπ). Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ απάντησε πως «δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε θέση». Σε προφορική  επικοινωνία τη Δευτέρα 25/11 μετά τη συνάντηση με το ΑΣΕΠ όπου αναδείχτηκε το πρόβλημα της αδικίας των πινάκων της Ειδικής Αγωγής υποβάθμισαν το αίτημα της κινητοποίησης λέγοντας πως είναι κινητοποίηση παραταξιακή! Στο νέο αίτημα από την πλευρά της ΑΣΕ, στις 26/11, καμία παράταξη που συγκροτεί την ηγεσία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ) δεν απάντησε!

Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΔΟΕ κρεμάει τους ΣΕΠΕ που οργανώνουν την διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους αναπληρωτές που δουλεύουν στην εκπαίδευση. Όπως και στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23/11 δεν κούνησαν κυριολεκτικά το δαχτυλάκι τους για να έχει επιτυχία αφού τρεις μέρες πριν το συλλαλητήριο «εδέησαν» να βγάλουν ένα κείμενο κάλεσμα, ενώ οι δυνάμεις τους σε μια σειρά ΣΕΠΕ καταψήφιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη συγκεκριμένη κινητοποίηση (π.χ. Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα κ.α.). Στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται εχθρικά σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης, πίεσης και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Από τη μια λένε μεγάλα και παχυλά λόγια περί μαζικών και μόνιμων διορισμών αλλά στην πράξη παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, είτε βάζοντας εμπόδια στη λήψη αποφάσεων για οργάνωση της πάλης, είτε διατυπώνοντας «θέσεις – βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης όπως «να δούμε πόσα είναι τα κενά» (τη στιγμή που οι πάνω από 37.000 καλύπτουν τα στοιχειώδη κενά της εκπαίδευσης) ή χαρακτηρίζουν «λαϊκισμό» και «ανέξοδη αιτηματολογία» την πάλη για σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο με τη συμμετοχή του στην οργάνωση των αγώνων  να προσπεράσει τη στάση των παραπάνω δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία στη ΔΟΕ. Να τους γυρίσει την πλάτη και με αποφασιστικότητα να συσπειρωθεί στα Σωματεία διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, ζωή με δικαιώματα! Να δώσει ηχηρή απάντηση με τη μαζική του συμμετοχή στις κινητοποιήσεις!

Ως ΑΣΕ θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τις πρωτοβουλίες μέσα στα Σωματεία με στόχο την ανάπτυξη της κοινή δράσης όλων των συναδέλφων, για την αλλαγή της κατάσταση που επικρατεί στη ΔΟΕ αλλά και σε πολλούς ΣΕΠΕ.

Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ να αποφασίσουν:

• Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, την Πέμπτη 5/12 στις 2μμ, στο Υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της μητρότητας και των δικαιωμάτων των αναπληρωτριών/ων.
  • Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 6/11 στις 12μμ στα Προπύλαια, με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας, μαζί με φοιτητές και μαθητές, ενάντια στην καταστολή και την αντιεκπαιδευτική επίθεση, με αφορμή την συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών!

Αθήνα, 30/11/2019

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3