Κίνδυνος αποκλεισμού αναπληρωτών από τους πίνακες ειδικής αγωγής λόγω... παραπλάνησης από το σύστημα ηλεκτρονικού παραβόλου
Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα των «υπευθύνων».

Έπειτα από την ανάδειξη ενός πολύ σοβαρού θέματος από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών τους τοπικούς συλλόγους και τη ΔΟΕ η οποία με έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 1454 -11/6/2019 είχε επισημανθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι συνάδελφοι λόγω τεχνικού προβλήματος του ΑΣΕΠ.

Έπειτα από  την ανάρτηση των πινάκων ειδικής αγωγής την Τετάρτη 20/11/2019 ήταν πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες ειδικής αγωγής , οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα, αν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, όπως προβλεπόταν, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα, παραπλανητικά,  τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και ενάμιση μήνα μετά.

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων (https://www.asep.gr) καταβάλλοντας παράβολο των 20 ευρώ όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν τεχνικό καθαρό πρόβλημα. Η εκδίκαση της ένστασης καθώς και η έκβαση της διαδικασίας αποτελεί πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα.

Καλούμε

• Τα ΔΣ των συλλόγων να πάρουν θέση και να αναδείξουν το σοβαρό αυτό ζήτημα
  • Τη ΔΟΕ να πιέσει άμεσα το Υπουργείο,  να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ