ΣΕΠΕ "ο Αριστοτέλης": Πανεκπαιδευτικό 22/4 στα Προπύλαια, 6.30 στο Σύνταγμα
Όλες/Όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Δευτέρα 22 Απρίλη,  Συγκέντρωση Προπύλαια,18:00 και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή 18:30

Να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το «Νέο λύκειο»

Να καταργηθεί ο νόμος των απολύσεων

Όχι στο τερατούργημα συνένωσης του Π.Τ.Δ.Ε. Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Συναδέλφισσες,οι                                                                                                                                 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά επιλέγει να νομοθετήσει με τα σχολεία κλειστά!

Φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Στα «μουλωχτά» φέρνει τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Το 3ο μνημόνιο το ψήφισε κατακαλόκαιρο του 2015, το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα toy 2016, το «νέο σύστημα απολύσεων» των αναπληρωτών τo έφερε τα Χριστούγεννα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Τη Μ. Δευτέρα απαντάμε δυναμικά και συναντιόμαστε με το μαθητικό, φοιτητικό και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου για όλους.

 Διαδηλώνουμε:

  Για το «Νέο Λύκειο»  

Το ν/σχ για το λύκειο υποβαθμίζει τη γενική παιδεία, μετατρέπει την Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο και διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές.  

Για όλα μας τα αιτήματα                                                                                                                

Να καταργηθεί το προσοντολόγιο – νόμος 4589/2019 για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Απαιτούμε Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!                                                                                  Όχι στον νόμο για τις δομές, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.     Αυξήσεις στους μισθούς-κατάργηση όλων των μνημονιακών περικοπών.

Για τη συνένωση του ΠΤΔΕ Πάτρας

Το σχέδιο συνένωσης του  Π.Τ.Δ.Ε. Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα    συνιστά έγκλημα σε βάρος των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των δασκάλων, των κοινωνικών λειτουργών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

σχετικά άρθρα

Η απάντηση του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Κικίλια για τη νοσηλεία στις ΗΠΑ
Η απάντηση του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Κικίλια για τη νοσηλεία στις ΗΠΑ
«Το παιδί είναι ήδη πολύ καλύτερα και αυτό μας δείχνει ότι η θεραπεία αποδίδει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το αποδέχονται στην Ελλάδα» - Μέσα σε...
Η απάντηση του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Κικίλια για τη νοσηλεία στις ΗΠΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη
Η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απάντηση της υπουργού Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη