ΑΔΕΔΥ: Στηρίζουμε τον αγώνα ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα
Ανακοίνωση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων της χώρας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013, οι οποίοι σήμερα (18-03-2019) κινητοποιούνται για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους:

Καταβολή του 25% των μισθολογικών απολαβών τους για τα χρόνια της διαθεσιμότητας και
Υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες απολαβές τους
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επειδή πρόκειται για αιτήματα που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους, από διάφορους κλάδους, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έθεσε το θέμα αυτό στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίηση στις 5/3/2019, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυσή του.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία αγωνίστηκε μαζί με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία για να ανακληθούν οι χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες της περιόδου 2013-2015, απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων.