ΔΟΕ: Καταδικάζουμε την αγωγή Σαμαρά - Στηρίζουμε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ
Ψήφισμα συμπαράστασης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την ενέργεια πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας να στραφεί με αγωγή  εναντίον της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και του Προέδρου της, με την οποία ζητά την καταβολή 100.000 ευρώ τόσο από τον Πρόεδρο όσο και από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και την ελευθερία της έκφρασης.

Η υπόθεση της εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών Φώφης Μπουλούτα που απολύθηκε από το σχολείο της μετά από 21 έτη ευδόκιμης υπηρεσίας, επειδή παρατήρησε μαθητή της, γιο πολιτικού, προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό παράδειγμα αδικίας και καταπάτησης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ομόφωνη έκφραση αντίθεσης σ’ αυτές τις πρακτικές από το Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ως απάντηση την κατάθεση αγωγής με την απαίτηση την καταβολής εξοντωτικών ποσών, κάτι  που θα επηρεάσει δραστικά τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αντίθεση του στην επίθεση κατά της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και την πίστη στον αγώνα για να παραμείνει η εκπαίδευση δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, για αξιοπρεπείς και βιώσιμες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση και για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS