Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

O θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια, ήταν από τα πρώτα θύματα των περικοπών στην εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια ξεκινά  με σημαντική καθυστέρηση  (φέτος τέλος Γενάρη !  ) με δυσμενείς  όρους και προϋποθέσεις ως πρόγραμμα ΕΣΠΑ ,οπότε η αποτελεσματικότητα της προβλέπεται τουλάχιστον ελλιπής. Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) στα ΓΕΛ έχει  πλέον καταργηθεί !

Επαναλαμβάνεται η  απαράδεκτη πρακτική επιλογής ορισμένων μόνο σχολείων ως κέντρων ενισχυτικής διδασκαλίας με αποτέλεσμα να απαιτείται μετακίνηση των μαθητών σε μακρινές αποστάσεις και να αποξενώνεται η λειτουργία  της Ε.Δ. από το σχολείο του κάθε παιδιού. Με αυτό το δεδομένο γίνεται πρακτικά αδύνατο να εγγραφούν όλοι οι μαθητές/τριες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Με την φετινή εγκύκλιο επιτρέπεται να γίνει τμήμα ακόμη και με 19 μαθητές! Ζητείται επίσης περιγραφική αξιολόγηση  από τους καθηγητές για τους μαθητές που αιτούνται ενισχυτικής ! Μια ακόμη μορφή εντατικοποίησης της εργασίας μας και διεύρυνσης του ωραρίου μας  άνευ ουσίας.

Η περιπέτεια της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία τα τελευταία χρόνια θίγει κυρίως τους μαθητές υποβαθμισμένων κοινωνικών ομάδων και τους γονείς τους. Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή προτιμούν την εξυπηρέτηση του χρέους προς  τους δανειστές –δυνάστες της χώρας και αθετούν το …χρέος τους προς τους μαθητές μας.

Η μείωση του αριθμού των παιδιών στο τμήμα (20 και 15 στις κατευθύνσεις) που θα επέτρεπε εξατομικευμένες μεθόδους διδασκαλίας, θα περιόριζε την αναγκαιότητα του θεσμού. Αντ’ αυτού είχαμε …αύξηση του αριθμού των παιδιών ,  περιορισμό της ενισχυτικής και κατάργηση της ΠΔΣ.

 Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ τα χρόνια αυτά επιμένει έντονα στις παραστάσεις στις διευθύνσεις και στα υπομνήματά της για την έγκαιρη έναρξη της λειτουργίας των υποστηρικτικών θεσμών σε κάθε σχολείο για όλα τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Απαιτούμε την κάλυψη των διδακτικών ωρών με συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών του σχολείου ώστε να αποφευχθεί κάπως το κύμα των μετακινήσεων και με προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου αντί του απαράδεκτου θεσμού της ωρομισθίας.

Απαιτούμε και τώρα να λειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα  σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.  Αίτημα που πρέπει σθεναρά να διεκδικήσουν από κοινού μαθητές –γονείς και εκπαιδευτικοί.

enisxitiiki.jpg

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
μηχανή delivery
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Στο στόχαστρο διανομείς και χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα