Thumbnail
Ανακοίνωση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 13/02/2019 ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιφέρειας Λιβαδειάς που αναφέρονται στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας (Θερμοπύλες και Λιβαδειά) και τις πρακτικές αδιαφάνειας που εφαρμόστηκαν, επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του ΥΠ.Π.Ε.Θ., συντάσσονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια προτάσεις αξιολογικής σειράς κατάταξης των εκπαιδευτικών με βάση συγκεκριμένα προσόντα επιλογής. Όμως, η αξιολογική σειρά κατάταξης του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας αγνοήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Ο πρώτος στη σειρά κατάταξης συνάδελφος αποκλείστηκε όσο από την  πρώτη όσο και από τη δεύτερη επιλογή του.

Η ανάρτηση της Υπουργικής απόφασης ορισμού Σ.Ε.Π. στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 16/1/2019 ενώ εκδόθηκε στις 4/12/2018. Αποτέλεσμα αυτής της «αναίτιας» καθυστέρησης ήταν το γεγονός, το δικαίωμα των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών να υποβάλλουν τις, ενδεχόμενες, ενστάσεις τους εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των πέντε (5) ημερών που η ίδια η προκήρυξη ανέφερε, να  μπορεί να ασκηθεί 44 ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης όταν, πλέον, οι επιλεγέντες ασκούσαν τα καθήκοντά τους (κι αυτό μόνο έπειτα από έγγραφη παρέμβαση του Συλλόγου Λιβαδειάς).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει συμπεριφορές και διοικητικές πρακτικές που απαξιώνουν τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και καταστρατηγούν  τις αρχές της διαφάνειας και της ισονομίας και καλεί τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει άμεσα στην κατεύθυνση  αποκατάστασης της  νομιμότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χειμερινό σαλόνι
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
Εκτός από την απόδοση, βασικό κριτήριο είναι η ασφάλεια, καθώς ένα λάθος σημείο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ακόμη και πυρκαγιάς.
Τα 8 σημεία του σπιτιού όπου δεν πρέπει να βάζετε θερμαντικό σώμα
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!
Τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων
Αλέξης Μητρόπουλος: Τρεις δικαστικές αποφάσεις-«σταθμός» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους που καταδικάζουν τον ΕΦΚΑ!