Thumbnail
ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις  στις 29 Οκτώβρη προκηρύσσοντας 3ΩΡΗ (διευκολυντική) στάση εργασίας  (11:00 – 14:00).

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 12:00  μπροστά στην Αντιπεριφέρεια

Βγαίνουμε με τους μαθητές  μας, με τα παιδιά μας στους δρόμους, γιατί είναι ίδια η πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματα.

Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης είναι πολύ οξυμένα. Κλείσιμο τμημάτων, τμήματα 27-29 μαθητών, κενά και ελλείψεις ακόμα και στα τμήματα των κατευθύνσεων, τσακισμένα επικίνδυνα σχολεία, κατάργηση δυσπρόσιτων σχολείων σε όλη τη χώρα και στο νομό, μη πραγματοποίηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε Γυμνάσιο και Λύκειο στο οποίο οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάστακτο εξεταστικό μαραθώνιο, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα προβλήματα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα λύνει, αλλά εξαγγέλλει νέα σχέδια για το Λύκειο, τα οποία αν υλοποιηθούν θα τα γιγαντώσουν.

  • το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα πιο «σκληρό εξεταστικό κέντρο», σε ένα φροντιστήριο - «αρένα»!
  • οι πανελλαδικές εξετάσεις που υπόσχονταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει, διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια)
  • επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα της γενικής μόρφωσης, καθώς η όποια γενική παιδεία υπήρχε έως τώρα σταματά στην Α’ Λυκείου
  • η Γ’ Τάξη μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο
  • περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σχολών για τους μαθητές, καθώς καλούνται  να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και το μέλλον τους ήδη από τη Β’ Λυκείου
  • προωθείται πιο αποφασιστικά η πρόωρη επαγγελματική επιλογή

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι γονείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.

  • Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για το Νέο Λύκειο!
  •  Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης!
  •  15 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα των κατευθύνσεων, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις!

Απορρίπτουμε στο σύνολο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, παλεύουμε για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας. Λέμε όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων, στη μονομέρεια, την αποσπασματικότητα και την στείρα αποστήθιση. Αγωνιζόμαστε για πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!

Όλοι :

  • στις 29 Οκτώβρη, 12:00 στην Αντιπεριφέρεια
  • στις 2 Νοέμβρη στην σύσκεψη της ΕΛΜΕΚΙ με γονείς και μαθητές με θέμα τα σχέδια για το νέο Λύκειο και τα άλλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Αργοστόλι  23-10-2018

        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ

                                   Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

          Η Γενική Γραμματέας     

             Ποταμιάνου Σοφία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας
Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κόμμα Τσίπρα - Τα τρία "ρεύματα" που καλείται να ενεργοποιήσει
Στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα εκφράζεται ξεκάθαρα η εκτίμηση ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα έχουν εξαντλήσει τον ιστορικό τους ρόλο.
Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κόμμα Τσίπρα - Τα τρία "ρεύματα" που καλείται να ενεργοποιήσει
13033 sms
Τέλη κυκλοφορίας: Νέος κίνδυνος SMS απάτης – Προσοχή στα μηνύματα από “MYaade” και “GOV”
Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί τους πολίτες για παραπλανητικά SMS που ζητούν πληρωμή τελών κυκλοφορίας και εξηγεί πώς να προστατευθείτε από το ηλεκτρονικό...
Τέλη κυκλοφορίας: Νέος κίνδυνος SMS απάτης – Προσοχή στα μηνύματα από “MYaade” και “GOV”