Thumbnail
Πρόσκληση

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) και με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΑΠ κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου διοργανώνουν το 3ο e-learning Θερινό Σχολείο με θέμα «Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη». Πρόκειται για μία σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου μέχρι 7 Ιουλίου 2018, υιοθετώντας τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου ΔΕΝ απαιτείται η φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων.

Η Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη (Computational Mechanics and Science) ασχολείται με την επίλυση δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί και οι επιστήμονες, κάνοντας χρήση αριθμητικών μεθόδων. Σήμερα, είναι αδιανόητη η επίλυση πρακτικών προβλημάτων μηχανικού χωρίς τη χρήση μεθόδων που βασίζονται στην υπολογιστική μηχανική όπως η ανάλυση έργων πολιτικού μηχανικού (π.χ. φράγματα, γέφυρες, σήραγγες), μηχανολόγου μηχανικού όπως η ανάλυση και ο σχεδιασμός ιδιαίτερα πολύπλοκων κατασκευών όπως αυτοκινήτων, πλοίων, αεροσκαφών κλπ. Επίσης, ιδιαίτερα πολύπλοκα προβλήματα όπως η αποτελεσματικότητα ενός νέου φάρμακου ή τα αποτελέσματα της έκρηξης ενός υπερκαινοφανούς αστέρα (supernova) μπορούν αξιόπιστα να εκτιμηθούν με την Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη.

Το Θερινό Σχολείο μπορούν να παρακολουθήσουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί και άλλοι ερευνητές και γενικά μηχανικοί και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα θέματα που πραγματεύεται η Υπολογιστική Μηχανική και Επιστήμη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας