Thumbnail
(μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου)

«…το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας…»

Λόγος: Περί αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού που καλείται να συμμετέχει στην διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή διευθυντή.

«Aντάλλασσαν με γυάλινες χάντρες και κουδουνάκια, παπαγάλους, μπάλες από βαμβάκι, ακόντια και πολλά άλλα πράγματα».

(Χριστόφορος Κολόμβος, προσωπικό ημερολόγιο. Οι ιθαγενείς κατά την πρώτη προσέγγιση του στην Αμερική).

                                        Θα τσιμπήσουμε τη χρωματιστή χάντρα για να τους δώσουμε τη συναίνεσή μας, που τόσο επίμονα ζητούν, στο στημένο από τα πριν παιχνίδι;

                     Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν ήδη πρωτοστατήσει στο διορισμό των μελών του διευρυμένου οργάνου επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων διαμορφώνοντας τις «ισορροπίες» και τις ιεραρχίες της νέας εποχής των «αριστερών» μνημονίων και της επιστροφής στην «κανονικότητα». 
                      Ο εξυπηρετικός για τους στόχους αυτούς, νόμος 3848/2010 της αλήστου μνήμης Υπουργού Παιδείας κας Ά. Διαμαντοπούλου προσφέρεται για δημιουργική λογιστική και όχι μόνο.
Το προβλεπόμενο 7μελές όργανο μετατρέπεται σε πενταμελές λόγω κωλύματος των διορισμένων μελών της αρχικής σύνθεσής του (υποψήφιοι διευθυντές).
                 Έτσι εκτός από τον αιρετό της παράταξής μας (ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)  που έχει προγραμματικά δεσμευθεί ότι δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης (βάζοντας παύλα σε όλους -αιρετοί Παρεμβάσεων Π.Ε.-) απομένουν οι δυο (2) επιλεγμένοι από την κυβέρνηση και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.

               Κι εμείς, θα δούμε μόνο το τυράκι ή τη φάκα σ’ όλη της την μεγαλοπρέπεια;

                          Οι αναπληρωτές έχουν «εξωστρακιστεί», γιατί η αξιολόγηση, που θα ακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017, εφαρμόζοντας πλέον όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση στο δημόσιο που το 4ο μνημόνιο επιβάλλει, θα αφορά, όπως προβλέπεται και σ’ αυτή μονάχα τους μονίμους εκπαιδευτικούς.

                      Ζητούν την συναίνεσή μας στο δεδομένο πλαίσιο και σε όσα αυτό θα επιφέρει, την ουσιαστική δηλαδή έναρξη της αξιολόγησης, προσφέροντάς μας τις χρωματιστές χάντρες της «πριμοδότησης» ή «καταψήφισης», «καλών» ή «κακών» διευθυντών. Τη συμμετοχή μας δηλαδή σ’ ένα στημένο ελεγχόμενο και προαποφασισμένο παιχνίδι, αυτό που περιγράφηκε παραπάνω. 

                        Μας λένε καθαρά πως δε μας θεωρούν ικανούς να εκλέγουμε τους Διευθυντές μας, αλλά μας έχουν ικανούς μόνο για να …. «σκύβουμε το κεφάλι»……. «αξιολογώντας» και συμπληρώνοντας κουτάκια με συμφωνώ ή διαφωνώ, παίζοντας το ρόλο του ανώνυμου συμμετέχοντα στην πιο κατάπτυστη αξιολογική διαδικασία που επινοήθηκε όχι για να εκφραστεί γνώμη για τους υποψήφιους Δ/ντές – Δ/ντριες (άλλωστε δεν έχει χαρακτήρα μετρήσιμο το αποτέλεσμα της έκφρασης γνώμης αλλά μόνο συνεκτιμώμενο για τους υποψήφιους),αλλά για να εδραιωθεί κουλτούρα αξιολόγησης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και ν’ ανοίξει ο δρόμος για την αξιολόγηση μας με όρους και προϋποθέσεις καταστροφικούς για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
           Τα σωματεία μας, τα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συλλογικά μας όργανα, Σ.Ε.Π.Ε. – ΔΟΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να απεργήσουμε – απέχουμε από αυτή την κατάπτυστη και επικίνδυνη διαδικασία.
 Δηλώνουμε έμπρακτα απεργώντας και απέχοντας, ότι δεν είμαστε οι αφελείς «ιθαγενείς», ούτε πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ να μας κάνουν.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 

Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Δάσκαλος του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης κατά Καρυστιανού για τις αμβλώσεις: «Φοβερό να ακούγεται αυτό από μια γιατρό»
Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη δήλωση, εκφράζοντας έκπληξη...
Παύλος Μαρινάκης κατά Καρυστιανού για τις αμβλώσεις: «Φοβερό να ακούγεται αυτό από μια γιατρό»
μαθητές
Δήμος διοργανώνει βιωματικά προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης για έφηβους μαθητές
Δράσεις για τη διαχείριση άγχους και την πρόληψη εξαρτήσεων για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμος διοργανώνει βιωματικά προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης για έφηβους μαθητές
κεριά εκκλησίας σε μαύρο φόντο
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Θλίψη για τον πρώην βουλευτή και ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων – Η πορεία του στην πολιτική
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής