Thumbnail
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

Ως Δς της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην διοργάνωση διαφημιστικής δράσης εταιρίας γαλακτοκομικών που χρησιμοποιεί σχολικούς χώρους για να πραγματοποιηθεί και να προπαγανδίσει τα προϊόντα της.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρόσχημα της αθλητικής διοργάνωσης (αγώνες μπάσκετ 3Χ3) πραγματοποιείται η διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ» που προωθεί το σοκολατούχο γάλα milko στους μαθητές μας  σε Πανελλαδική κλίμακα, χρησιμοποιώντας σχολικούς χώρους για την πραγματοποίηση του τουρνουά. Η διοργάνωση με την επωνυμία τουρνουά milko 3x3, γίνεται με ευθύνη της ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) με χορηγούς τη ΔΕΛΤΑ- milko και την εταιρία αθλητικών ειδών Spalding  και με αρωγούς  Δήμους και τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Είναι δικαίωμα της κάθε εταιρίας να διαφημίζει τα προϊόντα της, διαφωνούμε όμως στο να χρησιμοποιεί γι αυτό το σκοπό το δημόσιο σχολείο και τις εγκαταστάσεις του προκειμένου να διαμορφώσει καταναλωτικές συνήθειες σε ένα, έτσι κι αλλιώς, ευάλωτο σε επιρροές καταναλωτικό κοινό, τους μαθητές μας. Το σχολείο δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο άγρας καταναλωτών για οποιαδήποτε εταιρία, ασχέτως ανταλλαγμάτων ή χορηγιών.

Μας προκαλεί δε εντύπωση, που ο Δήμος Ικαρίας μπήκε στη διαδικασία να συμπράξει με την εταιρία για τη διοργάνωση της διαφημιστικής της καμπάνιας στον προαύλιο χώρο σχολείου, πολύ περισσότερο που το διαβιβαστικό που στάλθηκε στα σχολεία δεν εμφανίζει πουθενά την επωνυμία τουρνουά milko 3Χ3, αλλά το παρουσιάζει ως πρωτοβουλία του  « σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ)  , τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία του νησιού» με σκοπό «με αυτή την δραστηριότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ικαρία, και να δώσει την δυνατότητα στους νέους,  να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.». Και όλα αυτά ενώ είναι γνωστό σε όλους πως το συγκεκριμένο τουρνουά είναι διαφημιστική δράση της «ΔΕΛΤΑ» και της «Spalding» μιας και έχει δημοσιοποιηθεί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της εταιρίας και στα ΜΜΕ και επιπροσθέτως οι αφίσες, οι αιτήσεις συμμετοχής, ακόμα και οι μπασκέτες  έχουν τα διαφημιστικά σήματα του milko!

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την αντίθεση μας στη χρήση των σχολικών χώρων για διαφημιστικούς σκοπούς με οποιαδήποτε ανταλλάγματα (χορηγίες, μισθώσεις κ.λ.π.) καθώς και την εμπλοκή φορέων στην παραχώρηση χώρων ή  διευκολύνσεων σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Για το Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη