Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Ηλείας

Σε μια εποχή που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στη γειτονιά μας (Ρωσία, Ουκρανία, Ιράκ, Λιβύη, Τουρκία, Συρία, κα) ένα μεγάλο κύμα προσφύγων ζήτησε καταφύγιο και στη χώρα μας. Τριακόσιοι συνάνθρωποί μας βρήκαν ζεστασιά και καταφύγιο στη Μυρσίνη, όπου εκατοντάδες κάτοικοι δείξανε έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε αυτές τις οικογένειες. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι παιδιά και μάλιστα μικρής ηλικίας.

Το ΥΠΑΙΘ άργησε χαρακτηριστικά να ασχοληθεί με την εκπαίδευση αυτών των παιδιών. Πρόσφατα, έφτασε στα σχολεία μας από το γραφείο σχολικών συμβούλων πρόσκληση σε σεμινάριο για τους καθηγητές αγγλικών με θέμα τη διδασκαλία αγγλικών σε προσφυγόπουλα. Την δε επιμόρφωση θα έκανε η κ. Lydia Stack από το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα.

Δηλώνουμε ότι η εκπαίδευση των μεταναστών, η μόρφωση των αδυνάτων είναι αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος. Όχι όμως με αυτόν τον τρόπο. Όχι από τους εκπροσώπους του πολέμου και του ιμπεριαλισμού, όχι από τους φονιάδες των συγγενών των παιδιών της Μυρσίνης.

Το σεμινάριο, ύστερα από τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, ματαιώθηκε. Με πρότασή μας που πέρασε από τη ΓΣ προέδρων στην Αθήνα, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να αποτρέψει αυτά τα σεμινάρια, όπου κι αν επιχειρηθεί να πραγματοποιηθούν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Παρεμβάσεις για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών – «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι»
Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζει ότι ο έλεγχος των πιστοποιήσεων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, προαναγγέλλοντας ωστόσο προτάσεις για ενίσχυση...
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Παρεμβάσεις για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών – «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι»
Κυριάκος Πιερρακάκης
«Δώρο» Πιερρακάκη στο Λύκειο Μυγδονίας: Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο αίτημα του πρώην Υπουργού Παιδείας
«Δώρο» Πιερρακάκη στο Λύκειο Μυγδονίας: Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
kindergarten
Μόνιμες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς - Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ
Το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την έκδοση της προκήρυξης, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση για τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ
Μόνιμες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς - Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ
Σοφίας Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Από Σεπτέμβριο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου
Η Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε δωρεάν συνεδρίες και τεστ δεξιοτήτων μέσω του ΕΟΠΠΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη: Από Σεπτέμβριο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου