Thumbnail
ΟΛΜΕ

  Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: [email protected]    Αθήνα, 18/5/2015

                        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια του 2013 και 2014, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Σε καμιά περίπτωση τα λάθη, η αδιαφάνεια και οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το καλοκαίρι του 2013, που οδήγησαν στην υποχρεωτική βίαιη μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορούν να διορθωθούν σήμερα με συνολική ακύρωση όλων των μετατάξεων δημιουργώντας για μια ακόμα φορά προβλήματα και καθιστώντας θύματα τους εκπαιδευτικούς.

            Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Καταθέτοντας ξανά τις ρεαλιστικές προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου,

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων την Τρίτη, 19-5-15, στις 9 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Με πέντε όρους απαντά το Ιράν στους «15» του Ντόναλντ Τραμπ – Σενάρια για συνομιλίες σε Τουρκία ή Πακιστάν
Τεταμένο διπλωματικό σκηνικό με προτάσεις και αντιπροτάσεις για τον τερματισμό της κρίσης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων σε ουδέτερο έδαφος
Με πέντε όρους απαντά το Ιράν στους «15» του Ντόναλντ Τραμπ – Σενάρια για συνομιλίες σε Τουρκία ή Πακιστάν
molivia
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας
Ο ΣΕΠΕ Σητείας καταγγέλλει περιοριστικές ερμηνείες και ζητά ενιαίες οδηγίες για άδειες άνευ αποδοχών χωρίς χρονικά εμπόδια
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας