Κατάληψη πραγματοποίησαν την Τρίτη 25/9 οι μαθητές του Λυκείου Πεύκων ζητώντας να παραδοθούν οι αίθουσες προκάτ που θα ικανοποιήσουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και νέο Λύκειο το οποίο θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Το Λύκειο Πεύκων είναι 12 θέσιο και έχει χωρητικότητα για 250 μαθητές ενώ φιλοξενεί 450 μαθητές. Για τον λόγο αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί κοινόχρηστοι χώροι στο σχολείο προκειμένου να καλυφθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.
Από πέρυσι το καλοκαίρι που παραδόθηκε το Λύκειο υπήρχε η υπόσχεση οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν με κάποια προσθήκη προκατ αιθουσών. Όπως, όμως, αναφέρουν γονείς η Δημοτική Αρχή ολιγώρησε γιατί ενώ προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 4 αίθουσες προκατ των οποίων η κατασκευή θα ολοκληρωνόταν τον Οκτώβριο οι αίθουσες αυτές δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στους μαθητές. Οι εργασίες έχουν σταματήσει διότι ο Δήμος δεν έχει λάβει ακόμη οικοδομική άδεια. Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι μαθητές μεταφέρονται στο υπόγειο της κοντινής εκκλησίας (στην αίθουσα του κατηχητικού) η οποία απέχει 100 μέτρα, συνθήκη η οποία δεν παρέχει την οποιαδήποτε ασφάλεια στους μαθητές και στην εκπαιδευτική λειτουργία.
Οι μαθητές έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν και την Τετάρτη 26/9 τις κινητοποιήσεις τους συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη διεκδικώντας λύση στο πρόβλημά τους.
alterthess.gr
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom