Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Β ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω

Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax  5910896 

Αιγάλεω 12/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12 Δεκέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Χαϊδαρίου με τη συμμετοχή της Β΄ΕΛΜΕ, των δημοτικών συμβούλων Θοδωρή Σπηλιόπουλου και Κώστα Φωτεινάκη από τη Δημοτική Κίνηση Χαϊδαρίου «Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι», των Δημοτικών Συμβούλων Μιχάλη Σελέκου και Αγγελικής Γκούσκου από τη Δημοτική Κίνηση Χαϊδαρίου «Λαϊκή Συσπείρωση», του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου Παναγιώτη Μοσχονά, των Συλλόγων Γονέων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου ενάντια στην  προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους 10 Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Χαϊδαρίου που εκλήθησαν σε συμπληρωματική εξέταση –για τρίτη φορά- για τις καταλήψεις του 2011! Πιο συγκεκριμένα κατόπιν εισαγγελικής εντολής ζητείται: «η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των καταληψιών μαθητών, να επισυναφθούν πιστοποιητικά γεννήσεως τους και να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις τους»!

Οι παρόντες Διευθυντές επιβεβαίωσαν τις προγενέστερες καταθέσεις τους δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε καμιά φθορά στα σχολικά συγκροτήματα και πέραν τούτων δεν έχουν να καταθέσουν τίποτε άλλο.

Είναι προφανές ότι η παιδαγωγική σχέση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν υποκαθίσταται από εισαγγελείς και δικαστήρια. Οι πραγματικοί δάσκαλοι είναι φωτεινό ορόσημο και όχι παιδονόμοι. Η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών και του εκπαιδευτικού κινήματος γενικότερα δεν θα περάσει!

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Σταθόπουλος Ανδρέας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Γενιδούνιας
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
«Οι απειλές του πρωθυπουργού ακόμα και για απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο στοχοποίησης και τρομοκράτησης»
ΟΛΜΕ: «Απαράδεκτη η απόλυση του Κώστα Γενιδούνια – Εργοδοτική τρομοκρατία της HELLENIC TRAIN»
foto_education_pencils_blue.jpg
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία – Αναρτήθηκαν τα Αποτελέσματα
Πειραματικά Σχολεία 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Δείτε εάν περάσατε
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»
Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γιαννικόπουλο
Υπάλληλοι ΚΕΔΑΣΥ-ΣΑΕΚ: «Να γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις ΣΑΕΚ να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ»