Άρχισε εδώ και λίγο καιρό, η επιχείρηση… «σεμινάρια διευθυντών για την αυτοαξιολόγηση».
Αχαρνές, 3/12/2013
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
«Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Σπ. Κιουρκατιώτη 10 – Αχαρνές
Τηλέφωνο-Φαξ : 210-2460973
Πληροφορίες: Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης
Τηλέφωνο : 6978896216

Προς: Εκπαιδευτικούς,
ΔΟΕ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΚΑΙ «ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

Άρχισε εδώ και λίγο καιρό, η επιχείρηση… «σεμινάρια διευθυντών για την αυτοαξιολόγηση».

Ήδη επιχείρησαν να κάνουν σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η αντίδραση όμως του συνδικαλιστικού κινήματος, των συλλόγων και των ΕΛΜΕ, ήταν άμεση και αποτελεσματική. Με στάσεις εργασίας που προκηρύχτηκαν από τη Δ.Ο.Ε.  και τους Συλλόγους και με τη μαζική παρέμβαση των συναδέλφων, ματαιώθηκαν μέχρι τώρα όλα τα σεμινάρια «αξιολόγησης», όπου κι αν επιχειρήθηκαν (Ηράκλειο Κρήτης, Κομοτηνή, Χαλκιδική, Ημαθία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ).

Τώρα έρχεται η δική μας σειρά.Την Πέμπτη καλούν σεμινάριο διευθυντών των ειδικών σχολείων όλης της Αττικής, οι σχολικοί σύμβουλοι ειδικής αγωγής, μέσα στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης, είναι γνωστές και στους σχολικούς συμβούλους και στους διευθυντές των σχολείων. Ας μην παριστάνει κανείς τον ανήξερο. Είναι η ώρα οι σχολικοί σύμβουλοι κι οι διευθυντές των σχολείων να πάρουν θέση : είναι με το σχολείο, με τους μαθητές, με τους συναδέλφους και το συνδικάτο, ή είναι με το υπουργείο, με την πολιτική της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης και των απολύσεων ; Στη μέση πια δε γίνεται να στέκεται κανείς. Τώρα είναι η ώρα να πάρουν τις αποφάσεις τους και τα στελέχη της εκπαίδευσης.

-    Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να μην πραγματοποιήσουν το σεμινάριο αυτό.

-    Καλούμε τους διευθυντές των ειδικών σχολείων να μην πάρουν μέρος σ΄ αυτό το σεμινάριο. Τους καλούμε να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ.

-    Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση έξω απ΄ το υπουργείο, για να παρεμποδίσουμε την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.

-    Η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση (8.00-11.00).

-    Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» κηρύσσει συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας(11.00-14.00), για όσους συναδέλφους δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν στα σχολεία τους μετά την κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8:15 π.μ. ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

ΤΟ Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ               ΤΡΙΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5