Thumbnail
Στη σύσκεψη συντονισμού διαπιστώθηκαν τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Συντονισμού ΕΛΜΕ Αττικής

Την Τρίτη, 8.10.2013, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ της Αττικής, ύστερα από κάλεσμα των Δ.Σ των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας  και  Ε ΄Αν. Αττικής, Στη σύσκεψη συμμετείχαν   οι ΕΛΜΕ:

Β΄Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, , Ε΄Αν. Αττικής, Δ΄ Αν. Αττικής, Ν. Αθήνας, Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου,Β΄Δυτ. Γ ΄Δυτ. Αθήνας, Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου-Φυλής και Α΄ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνας) και Ζ΄ Αθήνας ως παρατηρητής

Στη σύσκεψη συντονισμού διαπιστώθηκαν τα εξής:

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας προχωρά πολύ γρήγορα στην υλοποίηση των σχεδίων της για τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου,  την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας μέσω των διαθεσιμοτήτων και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

 Το Υπ. Παιδείας και οι Δ/νσεις «κατασκευάζουν» τεχνητά πλεονάσματα, τα οποία προκύπτουν από την αύξηση του ωραρίου, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και τις κατευθύνσεις, τη διάλυση των υποστηρικτικών δομών, την υποχρέωση των αδυνατούντων συναδέλφων να μπουν στη τάξη με πλήρες ωράριο και τις αυξομειώσεις των ωρών κάθε ειδικότητας στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Με τη διαπιστωτική πράξη του Υπ. Παιδείας 7/10/13 εμφανίζονται ως πλεονάζον προσωπικό στην Αττική 335 συνάδελφοι ΠΕ5,6,7,8,11,16,19,20,32 προετοιμάζοντας τη δεύτερη φάση υποχρεωτικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η πολιτική αυτή που προωθείται διαμορφώνει τους όρους για νέο κύμα υποχρεωτικών μετακινήσεων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ΕΘΝΟΣ δήλωσε πως το 2013-2014 θα υπάρξουν 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο.  Το προσχέδιο του Κ.Π. για το 2014 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση της χρηματοδότησης  των ασφαλιστικών ταμείων, των δαπανών για τις κοινωνικές ανάγκες καθώς και μείωση στους μισθούς του δημοσίου.

Μόνος δρόμος  για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης  πολιτικής  κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ είναι ο συλλογικός αποφασιστικός αγώνας και η συσπείρωση  στο σωματείο. Η ατομική και συντεχνιακή  λύση δεν αποτελεί σωτηρία για κανέναν. Ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση μάχης. Πολύ γρήγορα αυτή η πολιτική θα μας ξαναβγάλει στους δρόμους και γι΄ αυτό είναι απαραίτητη η αγωνιστική μας ετοιμότητα.

Με βάση τα παραπάνω οι ΕΛΜΕ, που συμμετείχαν, προτείνουν προς τα Δ.Σ και τις Γ.Σ τα παρακάτω:

1) Άμεσα παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ΠΥΣΔΕ για τα πλεονάσματα και τις μετακινήσεις.

2) Τετάρτη, 16/10, κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Αττικής, ώρα12:00, Προκηρύσσουμε  στάση εργασίας 11:00-14:00. Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στους συλλόγους δασκάλων της Πρωτοβάθμιας , συλλόγους γονέων, ενώσεις και ομοσπονδία γονέων στους μαθητές. Καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει επίσης διευκολυντική στάση εργασίας.

3) Τρίτη 21/10 μεγάλη συνέλευση των επιτροπών αγώνα της Αττικής για συντονισμό

4) Διοργάνωση μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 2/11 ή 10/11 ύστερα από συνεννόηση με τους άλλους φορείς της εκπαίδευσης (δάσκαλοι, φοιτητές, γονείς, μαθητές).

5) Οι ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν νέες πρωτοβουλίες αντιφασιστικής δράσης, με άμεσο βήμα την ανάδειξη του αντιφασιστικού περιεχόμενου της 12ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ηττημένους χιτλερικούς και κυρίως του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

6)  Μαζική συμμετοχή στις νέες ΓΣ που προβλέπεται να συγκληθούν 16, 17, 18/10.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 11/10/2012, ώρα 12:00, στα Προπύλαια που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ και οι φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τη διάλυση των Πανεπιστημίων.

 

                                                                                                       Αθήνα 9/10/2013

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Η πλατφόρμα που μεταμορφώνει την εκπαίδευση και κάνει το μάθημα παιχνίδι - Το να μιλάς για τον Παρθενώνα είναι σημαντικό. Το να τον περπατάς μαζί...
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά