γεωλο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γεωλογίας, ο οποίος διοργανώθηκε από την Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία.

Στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά, έλαβαν μέρος 899 μαθήτριες και μαθητές από 113 διαφορετικά σχολεία ολόκληρης της χώρας, αποδεικνύοντας το βαθύ ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τις γεωεπιστήμες, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο παρουσιάζει περιορισμένη κάλυψη στο επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ίση πρόσβαση και η γεωγραφική ευρύτητα, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου (online), επιτρέποντας τη συμμετοχή παιδιών τόσο από τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και από ακριτικές ή νησιωτικές περιοχές.

Η διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει ένα εξαιρετικά πολυσυλλεκτικό μαθητικό κοινό, καθώς στη λίστα των συμμετεχόντων περιλαμβάνονταν Γενικά Ημερήσια Γυμνάσια, Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά σχολεία, καθώς και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, με την επιστημονική υπεύθυνη, Δρ Κική Μακρή, να γνωστοποιεί την επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

γεωλο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κικής Μακρή:

Την Τετάρτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γεωλογίας Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρεία, με τη συμμετοχή 899 μαθητριών/των από 113 διαφορετικά σχολεία!

Το πλήθος συμμετοχών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για έναν διαγωνισμό που διεξάγεται για πρώτη φορά και αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών για τις γεωεπιστήμες, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, παρότι η Γεωλογία έχει περιορισμένη κάλυψη στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.
Όπως αναφέρεται στους στόχους της διοργάνωσης, η online διεξαγωγή σχεδιάστηκε για να επιτρέψει τη συμμετοχή σε απομακρυσμένες περιοχές εξασφαλίζοντας ίση πρόσβαση για όλους. Η γεωγραφική ανάλυση επιβεβαιώνει τη γεωγραφική ευρύτητα καθώς συμμετείχαν σχολεία από τα μεγάλα αστικά κέντρα, από ακριτικές και από νησιωτικές περιοχές. Ο διαγωνισμός προσέλκυσε μαθήτριες/τές από όλους τους τύπους σχολείων, αποδεικνύοντας ότι η θεματολογία του αφορά κάθε μαθητικό κοινό. H λίστα των σχολείων απαρτίζεται από Γενικά Ημερήσια Γυμνάσια, Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.

Δείτε στο link τα αποτελέσματα https://shorturl.at/IOh4t

Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε εδώ https://geocompetition.weebly.com/

με εκτίμηση
Δρ Κική Μακρή

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ