amfitheatro
Στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι προσφυγές νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Κεντρικής Μακεδονίας

Στην εκδίκαση δύο σημαντικών προσφυγών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε μια διαδικασία που θεωρείται κομβικής σημασίας για τα εργασιακά δικαιώματα στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι υποθέσεις αφορούν εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, μετά από πολύχρονη υπηρεσία, και θα εκδικαστούν στις 10:00 π.μ. και στις 11:00 π.μ., με διαφορετικούς νομικούς εκπροσώπους. Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης θετικής δικαστικής απόφασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία οδήγησε ήδη στη μονιμοποίηση συναδέλφων που είχαν προσφύγει με τη στήριξη των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητικό Εφετείο (οδός Φράγκων 2-4), την ίδια ημέρα και ώρα, επισημαίνοντας τη σημασία της μαζικής παρουσίας για τη στήριξη των προσφευγόντων.

Παράλληλα, το σωματείο έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας διάρκειας από μία έως τέσσερις ώρες, ανάλογα με το ωράριο των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στη συγκέντρωση. Επιπλέον, έχει απευθύνει αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για την κήρυξη αντίστοιχης στάσης εργασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και τη θεσμική στήριξη της κινητοποίησης.

Όπως επισημαίνεται, η έκβαση των συγκεκριμένων προσφυγών αναμένεται να επηρεάσει ευρύτερα το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο έντονων συζητήσεων γύρω από την αξιολόγηση και το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΘΕΜΑ: Εκδίκαση προσφυγών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου – Συγκέντρωση 10π.μ., στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης – Στάσεις Εργασίας

Συνάδελφοι/ισσες,

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 εκδικάζονται στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι προσφυγές νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών μας του 2020 από ΔΙ.Π.Ε. της Κεντρικής Μακεδονίας που ζητούν τη μονιμοποίησή τους χωρίς αξιολόγηση, καθώς συμμετείχαν στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κλάδου για Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.

Μετά την πρώτη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαίωση πριν λίγους μήνες των συναδέλφων/ισσών που, με τη στήριξη των Συλλόγων Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης, είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Θεσ/νίκης  και έχουν ήδη μονιμοποιηθεί από την ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης, τώρα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί μια ακόμη μάχη για τις δύο προσφυγές που εκδικάζονται στις 10π.μ. (δικηγόρος η κα Σκουνάκη) και στις 11π.μ. (δικηγόρος η κα Τσίπρα), για τη δικαίωση και μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

Το Δ.Σ. του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας την κρισιμότητα της συγκεκριμένης δίκης για τον πολύχρονο αγώνα μας ενάντια στην  αξιολόγηση-ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας εκπαιδευσης και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία

*οργανώνει συγκέντρωση έξω από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 2-4), την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, στις 10π.μ.

*κηρύσσει 1, 2, 3 ή 4 ώρες στάση εργασίας, ανάλογα με το ωράριο του κάθε εκπαιδευτικού 

*ζητά από το Δ.Σ. της ΔΟΕ την κήρυξη ανάλογης στάσης εργασίας για όλη την Κεντρική Μακεδονία και τη στήριξη της συγκέντρωσης στο Διοικητικό Εφετείο

Κανένας μόνος – Καμία μόνη!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συντάκτρια άρθρου: Ευαγγελία Ασημακοπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία
Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν: «Εθνικός Διάλογος» σε σχολικές αίθουσες περασμένων εποχών.
Η εικόνα του Χριστού παρούσα αλλά έχει απομακρυνθεί από το κέντρο του τοίχου, εκείνου που βρίσκεται απέναντι από τους μαθητές, και έχει τοποθετηθεί...
Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν: «Εθνικός Διάλογος» σε σχολικές αίθουσες περασμένων εποχών.
Ασλανίδης, Καρυστιανού
Παύλος Ασλανίδης: Νέος πρόεδρος στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών - Απείχε η Καρυστιανού
Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών ο Παύλος Ασλανίδης - Δεν πήγε να ψηφίσει η Μαρία Καρυστιανού
Παύλος Ασλανίδης: Νέος πρόεδρος στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών - Απείχε η Καρυστιανού
ekpa
Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία σε πανεπιστημιακές κλινικές μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία σε πανεπιστημιακές κλινικές μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»