Εκπαίδευση

Σύνοδος των Πρυτάνεων: Αστυνομικοί έριξαν κρότου-λάμψης σε φοιτητική διαμαρτυρία - Προσαγωγές φοιτητών

Ένταση στη διαμαρτυρία των φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο Vasis Resort στην Αγριά
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύνοδος Πρυτάνεων: Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο Valis Resort - Προσαγωγές φοιτητών

Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή φοιτητική κινητοποίηση στην Αγριά Μαγνησίας, στο περιθώριο των εργασιών της 110ης Συνόδου των Πρυτάνεων, που φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διεξάγεται παρουσία, μεταξύ άλλων, της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και από ανώτατα ιδρύματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Λέσβου και άλλων περιοχών της χώρας, μετέβησαν οργανωμένα στη Μαγνησία με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η Αστυνομία εφάρμοσε εκτεταμένο επιχειρησιακό σχέδιο, προχωρώντας σε αποκλεισμούς οδικών αξόνων, ακόμη και στο νότιο τμήμα της εθνικής οδού που συνδέει τον Βόλο με χωριά του νομού. Με εντολή των Αρχών, οι συγκεντρωμένοι δεν επιτράπηκε να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, όταν τις πλησίασε ομάδα ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές φοιτητών σε κοντινό σημείο του ξενοδοχείου. Αργότερα, ομάδα περίπου 25 φοιτητών επιχείρησε να κινηθεί προς τον χώρο της Συνόδου, με την Αστυνομία να κάνει χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης για την αποτροπή τους.

Τελικά, επετράπη η είσοδος τετραμελούς φοιτητικής αντιπροσωπείας στον χώρο των εργασιών, όπου κατατέθηκαν αιτήματα και θέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ακύρωση των πρόσφατων μαζικών διαγραφών φοιτητών που υπερέβησαν το ανώτατο όριο φοίτησης βάσει του νέου νόμου, καθώς και η κατάργηση της παιδαγωγικής επάρκειας ως πρόσθετης προϋπόθεσης απασχόλησης πέραν του πτυχίου. Παράλληλα, οι φοιτητές εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην ισχυρή αστυνομική παρουσία και ζήτησαν την άμεση αποδέσμευση όσων είχαν προσαχθεί.

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαμαρτυρίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση