Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις... ένας υποψήφιος

Εκπαίδευση 0

Τρεις Ιεράρχες και κλασικές σπουδές: Εκπαιδευτική εκδήλωση και έναρξη νέας δράσης

Τρεις Ιεράρχες
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έναρξη της Δράσης Κλασικών Σπουδών «Ιχνηλατώντας μονοπάτια Κλασικών Σπουδών»

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, από τις 10:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων (Aula) του Πανεπιστημίου Αθηνών η επίσημη εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, με πρωτοβουλία του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Ζαγοριανάκου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Παπυρολογίας και Κλασικής Γραμματείας του Τμήματος Φιλολογίας και το αντίστοιχο Εργαστήριο, και απευθύνεται σε σχολικές μονάδες της Αττικής.

Έναρξη νέας εκπαιδευτικής δράσης Κλασικών Σπουδών

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της νέας εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας με τίτλο:

«Ιχνηλατώντας μονοπάτια Κλασικών Σπουδών:

Ουμανιστικά Γυμνάσια και Κλασικά Λύκεια»

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας των Κλασικών Σπουδών, η ενίσχυση της ανθρωπιστικής παιδείας και η δημιουργική σύνδεση της σχολικής εκπαίδευσης με την πανεπιστημιακή γνώση και την πολιτισμική εμπειρία.

Βιωματική προσέγγιση και εκπαιδευτικές εμπειρίες

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες, καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στα εργαστήρια και στη βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με στόχο να γνωρίσουν τη σύγχρονη σημασία της κλασικής γραμματείας, της φιλοσοφικής σκέψης και της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στη δευτεροβάθμια και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη, τον ανθρωπιστικό στοχασμό και τη δημιουργική σχέση των μαθητών με το παρελθόν και το παρόν των Κλασικών Σπουδών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση