Κλειστά σχολεία και αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου – Συνεχής ενημέρωση
Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη-Συνεχής ενημέρωση

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παραμένουν τσουχτερές και τις χιονοπτώσεις να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ που συνεπάγονται πολύωρες διακοπές ρεύματος, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, καθιστούν αδύνατη τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί επαρκής θέρμανση.

Αττική: «Κλειδώνουν» τα κλειστά σχολεία για αύριο 21/1 

Η απόφαση για κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στην Αττική βρίσκεται προ των πυλών, με την Περιφέρεια Αττικής να αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα το «λουκέτο» εντός των επόμενων ωρών.

Η κρισιμότητα της κατάστασης αποτυπώθηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, υπό την προεδρία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ προειδοποιούν για ακραία φαινόμενα με τεράστιους όγκους νερού, που θα επηρεάσουν το λεκανοπέδιο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συντονισμό με τους κατά τόπους Δήμους, επεξεργάζεται τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα. Η οριστική εισήγηση για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι αργά το απόγευμα.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, εάν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά με απόφαση της Περιφέρειας ή του Δήμου, οι εκπαιδευτικές μονάδες δύνανται να λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης (Webex), προκειμένου να μη χαθούν διδακτικές ώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Θάσου

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Δήμος Θάσου, όπου από τη Δευτέρα η λειτουργία των σχολείων αναστέλλεται τμηματικά λόγω προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στη Θάσο

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργία του Νηπιαγωγείου Σκάλας Μαριών την Τετάρτη 21/01/2026.

Η απόφαση ελήφθη λόγω:

  • της προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στον οικισμό Σκάλας Μαριών,

  • των ωρών διακοπής (08:00 – 15:00),

  • και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και αναμένεται να συνεχιστούν.

Οι συνθήκες αυτές καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, ειδικά για τους μικρούς μαθητές, καθώς δεν είναι δυνατή η θέρμανση των αιθουσών.

Το alfavita.gr παρακολουθεί συνεχώς τις ανακοινώσεις και ανανεώνει τη λίστα με κλειστά σχολεία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία