Συνελήφθη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για αφισοκόλληση!

Εκπαίδευση 0

Ξανθόπουλος για κατάργηση σχολικών επιτροπών: «Τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν»

Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θ. Ξανθόπουλος: Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων-Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στους Δήμους. Επικοινώνησα με τον Δήμο της Δράμας και σας μεταφέρω την τραγική κατάσταση της λειτουργίας των σχολείων», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά την συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα, τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, την ενίσχυση της Τ.Α, το Εθνικό Μητρώο ζώων συντροφιάς και άλλες διατάξεις».

«Έχει φρακάρει το σύστημα. Και τώρα χωρίς καμία αξιολόγηση, επεκτείνετε το μέτρο και καταργείτε τις σχολικές επιτροπές σε όλους τους ΟΤΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών λέγοντας ότι παρότι δεν απάντησε στην Ερώτηση που του υπέβαλε τον Σεπτέμβριο του 2025, για ποιό λόγο διέθεσε εγκαταστάσεις δημόσιων υπηρεσιών για τη δημιουργία τηλεοπτικών σειρών και με ποιούς όρους, έρχεται τώρα εκ των υστέρων, με μια αμφίβολης νομιμότητας διάταξη, να ρυθμίσει την παραχώρηση τέτοιων χώρων.

 Αναρωτήθηκε επίσης ποιοι είναι οι περίφημοι «σύμβουλοι ακεραιότητας» καθώς και οι «σύμβουλοι ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» που περιλαμβάνονται στο ν/σ και τι έργο επιτελούν,  ενώ άσκησε έντονη κριτική για την επιλογή της κυβέρνησης να τροποποιήσει πάλι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, λίγες μόλις ημέρες μετά την θέση τους σε ισχύ, μιλώντας για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ζήτησε τέλος να διατεθούν πόροι στους Δήμους για την αντιμετώπιση του κόστους διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση