Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 και Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., τα οποία πλέον περιλαμβάνουν ώριμα στοιχεία εκπαιδευτικής αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, υλοποιούνται σε 12 εβδομάδες (Β1) και 20 εβδομάδες (Β2) αντίστοιχα

Συνεχίζονται οι επιμορφωτικές δράσεις του ΙΤΥΕ Διόφαντος για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, με νέες επιμορφωτικές περιόδους που αφορούν στις Επιμορφώσεις Β1 και Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., οι οποίες θα διεξαχθούν παράλληλα το χρονικό διάστημα από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Νοεμβρίου 2026.

Στις επόμενες ημέρες του Δεκεμβρίου 2025, θα δημοσιευθεί η σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.), για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στις αρχές Φεβρουαρίου 2026.

Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. και έχει διάρκεια 36 ώρες, ενώ η επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη, ακολουθεί την επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. και έχει διάρκεια 60 ώρες, περιλαμβανομένων 18 ωρών υποστηρικτικών συναντήσεων για την «εφαρμογή στην τάξη».

Η εφαρμογή στην τάξη είναι οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, και αφορά στην εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από τους συμμετέχοντες στην επιμόρφωση εκπαιδευτικούς, στις σχολικές τους τάξεις, ενσωματώνοντας ψηφιακές τεχνολογίες στη δική τους διδακτική πρακτική, με την προηγούμενη υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών τους.

Τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 και Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε., τα οποία πλέον περιλαμβάνουν ώριμα στοιχεία εκπαιδευτικής αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, υλοποιούνται σε 12 εβδομάδες (Β1) και 20 εβδομάδες (Β2) αντίστοιχα, ανά «συστάδα» ομοίων ή «συναφών» κλάδων εκπαιδευτικών (13 διακριτές «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών, στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών) ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και απασχόλησής τους.

Ειδικότερα, στις επικείμενες περιόδους επιμόρφωσης (7η επιμορφωτική περίοδο Β1 και 4η επιμορφωτική περίοδο Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.) τα προγράμματα θα υλοποιούνται εξ αποστάσεως, δηλαδή με συνδυασμό σύγχρονων εξ αποστάσεως συνεδριών με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Τα προγράμματα Β1 και Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. προβλέπεται να ξεκινήσουν ταυτόχρονα στα τέλη Μαρτίου 2026, ωστόσο, τα προγράμματα Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2026 ενώ τα προγράμματα Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο 2026 (μετά από διακοπή την καλοκαιρινή περίοδο).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υποτροφιες
Με υποτροφία σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α., μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
«Μέσω του προγράμματος «Study U.S.A.» που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία 14 χρόνια, 105 μαθητές εξασφάλισαν υποτροφία για σπουδές στις Η.Π.Α.»
Με υποτροφία σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α., μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
σισα
Το ΕΚΠΑ επενδύει στην εξωστρέφεια: Παρουσίαση των νέων αγγλόφωνων προγραμμάτων στη Νέα Υόρκη
Το ΕΚΠΑ συστήνει τα νέα αγγλόφωνα τμήματά του στην ομογένεια και τον ακαδημαϊκό κόσμο των ΗΠΑ
Το ΕΚΠΑ επενδύει στην εξωστρέφεια: Παρουσίαση των νέων αγγλόφωνων προγραμμάτων στη Νέα Υόρκη
βασιλιας
Στοιχεία από το παρελθόν του 89χρονου: Παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Με πορτρέτο στα χέρια στο Τατόι – Βαρύ κατηγορητήριο μετά το αιματηρό περιστατικό σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο
Στοιχεία από το παρελθόν του 89χρονου: Παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
μπακογ
Παρεμβάση Ντόρας Μπακογιάννη για την «ανταρσία» των 5 βουλευτών της ΝΔ - Η κριτική στην Κοβέσι και το προσκλητήριο στον Καραμανλή
Εσωκομματικές ισορροπίες και το άρθρο των «5» - Το προσκλητήριο ενόψει Συνεδρίου
Παρεμβάση Ντόρας Μπακογιάννη για την «ανταρσία» των 5 βουλευτών της ΝΔ - Η κριτική στην Κοβέσι και το προσκλητήριο στον Καραμανλή