Καταστροφές σε σχολείο στην Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας
Συνεχίζεται η μάχη με τις πλημμύρες σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο - Πού δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία

Οι πλημμύρες από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχουν αφήσει βαθιές πληγές στη Δυτική Ελλάδα και στα βόρεια νησιά του Ιονίου.

Παρά τη σχετική βελτίωση του καιρού, οι ήπιες βροχές συνεχίζονται, ενώ το έδαφος παραμένει κορεσμένο, αυξάνοντας τον κίνδυνο νέων καταστροφών ακόμη και με μικρές ποσότητες νερού.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Δήμοι:

  • Ζαγορίου, Ιωαννιτών και Πωγωνίου (Π.Ε. Ιωαννίνων)

  • Γεωργίου Καραϊσκάκη (Π.Ε. Άρτας)

  • Φιλιατών (Π.Ε. Θεσπρωτίας)

  • Ζηρού (Π.Ε. Πρέβεζας)

  • Νεστορίου (Π.Ε. Καστοριάς)

Τα συνεργεία στις πληγείσες περιοχές εργάζονται ασταμάτητα για να απομακρύνουν φερτά υλικά από κατοικημένες ζώνες, ενώ οι δρόμοι παραμένουν σε αρκετά σημεία επικίνδυνοι λόγω χώματος, ξύλων και πεσμένων δέντρων.

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, περιγράφοντας την κατάσταση στο ΕΡΤnews, τόνισε ότι «δραματική κατάσταση επικρατεί σε 20 κοινότητες και οικισμούς του Δήμου, με έλλειψη υδροδότησης, ρεύματος, προσπελασιμότητας και επικινδυνότητα για τους ανθρώπους που είναι μέσα στα χωριά, όχι κάπου απομακρυσμένα».

Όπως πρόσθεσε, «επιχειρούμε όλα τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, Δήμου, Περιφέρειας, ΕΜΑΚ. Όλοι μας είμαστε συνεχώς, για να προφυλάξουμε και ζωές ανθρώπων από ατυχήματα».

Με βάση τα παραπάνω, όλα τα σχολεία και οι πολιτιστικές λειτουργίες δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια σε κάθε περιοχή.

Ο κ. Μαχειμάρης συμπλήρωσε πως «χρειάζεται χρόνος, σοβαρή μελέτη και παρέμβαση, για να επουλώσουμε τις πληγές και να προφυλάξουμε τις επόμενες γενιές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλη
Βουλή: Κρίσιμη συνεδρίαση για τα προβλήματα της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού
Στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, επιμίσθια και παράταση αποσπάσεων για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση Εξωτερικού
Βουλή: Κρίσιμη συνεδρίαση για τα προβλήματα της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού
Τραύματα στο χέρι παιδιού από επίθεση σκύλου
Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε σε 12χρονο έξω από σχολείο – «Ζητώ την τιμωρία του ιδιοκτήτη»
«Το παιδί έχει πέντε βαθιά τραύματα, θα κυνηγήσω την υπόθεση μέχρι τέλους» καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή
Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε σε 12χρονο έξω από σχολείο – «Ζητώ την τιμωρία του ιδιοκτήτη»