Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Διάβρωση και Διατήρηση Λίθινων Κατασκευών και Αντικειμένων (STONE), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2028 στα Ιωάννινα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από μισό αιώνα.
Το συνέδριο αποτελεί το σημαντικότερο διεθνές γεγονός στον τομέα της διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς και διοργανώνεται ανά τετραετία. Η προηγούμενη φορά που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 1976 στην Αθήνα.
Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ελήφθη κατά τη διάρκεια του STONE 2025 στο Παρίσι, όπου η ελληνική υποψηφιότητα παρουσιάστηκε και προκρίθηκε μετά από ψηφοφορία της Επιστημονικής Επιτροπής, αφήνοντας πίσω την υποψηφιότητα της Ιαπωνίας.
Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή υποβολή του φακέλου έπαιξε το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου, με τη συνδρομή της Πρυτανείας, ενώ η ανάληψη της διοργάνωσης αποτελεί ταυτόχρονα αναγνώριση του έργου του Ιδρύματος στον διεθνή επιστημονικό χώρο.
«Η διοργάνωση του STONE 2028 επισφραγίζει τη δέσμευσή μας για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την προβολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεθνώς», δήλωσε η Πρύτανης, Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου.
Το συνέδριο αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της συντήρησης λίθινων κατασκευών και θα προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα συνεργασίας σε επιστήμονες και ειδικούς από όλο τον κόσμο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ