Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε αγιασμό σχολείου
Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το Εθνικό Απολυτήριο απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρουσία του σε τελετή αγιασμού στη Θεσσαλονίκη

Η δημόσια Παιδεία και η ενίσχυσή της παραμένει ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την παρουσία του στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί από όλα τα κόμματα η πρότασή του για τη θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου.

Τα σχολεία της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Ανδρουλάκης παραβρέθηκε στο συγκρότημα που φιλοξενεί το 3ο, 17ο και 82ο Δημοτικό Σχολείο στη Δελφών 196, όπου ευχήθηκε “καλή χρονιά” σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μαζί του ήταν και η βουλευτής Ράνια Θρασκιά, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, να χαιρετίσει και να ξεναγηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Η προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά»

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το μέλλον της πατρίδας μας είναι τα παιδιά μας και το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από την Παιδεία και ιδιαίτερααπό τη δημόσια Παιδεία γι’ αυτό και είναι προτεραιότητά μας να ενισχύσουμε τις υποδομές, όχι με μπαλώματα, αλλά με δομές λειτουργικές, ασφαλείς σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Με σύγχρονα προγράμματα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς και, βέβαια, πρέπει επιτέλους να επενδύσουμε στην ειδική αγωγή για να πετύχουμε το σχολείο της συμπερίληψης».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το Εθνικό Απολυτήριο είναι μία γενναία μεταρρύθμιση»

Αναφερόμενος στο Εθνικό Απολυτήριο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Η αγωνία μας για μία ισχυρή δημόσια Παιδεία μας οδήγησε να προτείνουμε επίσημα την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο. Το Εθνικό Απολυτήριο είναι μία γενναία μεταρρύθμιση το σχολείο, το δημόσιο σχολείο, να πάψει να είναι ένα εξεταστικό κέντρο, όπως σήμερα δυστυχώς εξελίσσεται, εις βάρος της ποιότητας των εφοδίων που παίρνουν τα παιδιά μας σε όλη την Ελλάδα. Να γίνει ένα σχολείο που θα παράγει επιστήμονες, μαθητές που να μπορούν να σταθούν στις σημερινές προκλήσεις. Για αυτό πιστεύουμε όλα τα κόμματα πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αυτή».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας αποτελεί θεμέλιο για μία Ελλάδα με μικρότερες ανισότητες και ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apospaseiss.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις και τροποποιήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το 2025-2026
Απόφαση Σοφίας Ζαχαράκη για αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποποιήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις και τροποποιήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το 2025-2026
νοσοκομείο
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς: Καταγγελία για «μυστική» επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
Οι εργαζόμενοι μιλούν για αποκλεισμό από τη συνάντηση – Ζητούν απαντήσεις για τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς: Καταγγελία για «μυστική» επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη
μαθητές που δίνουν πανελλήνιες
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
Υπουργείο Παιδείας: Δημοσιεύτηκαν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας για τα μαθήματα των ΕΠΑΛ το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
diadromos nosokomeiou
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού;
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου