Μια σημαντική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων από τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας.
Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι μετακινήσεις των μαθητών εν όψει των νέων τριετών συμβάσεων μεταφοράς.
Συμμετοχή Καλλιτεχνικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων των τεσσάρων Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής — Κερατσινίου, Γέρακα, Περιστερίου και Αθηνών — καθώς και εκπρόσωποι από τα καλλιτεχνικά σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης και της Κοζάνης. Η συζήτηση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, με καταγραφή των αιτημάτων και σχεδιασμό άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις μετακινήσεις των μαθητών.
Αιτήματα για βελτίωση της μεταφοράς των μαθητών
Οι γονείς ζήτησαν την παρουσία συνοδών στα λεωφορεία, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της μετακίνησης.
Επίσης, έθεσαν το θέμα της κατάργησης των χιλιομετρικών περιορισμών στις μετακινήσεις, ζητώντας άμεση εξίσωση των όρων με τις μετακινήσεις των Μουσικών Σχολείων, διορθώνοντας την υπάρχουσα ΚΥΑ που αφορά μόνο τα Μουσικά Σχολεία.
Ένα ακόμη σημαντικό αίτημα ήταν η εισαγωγή ρήτρας στις νέες συμβάσεις, η οποία θα αποτρέπει τα πρακτορεία που αποχωρούν για δικούς τους λόγους να διεκδικούν ξανά τη σύμβαση στο μέλλον. Τέλος, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για τη σύσταση κρατικού φορέα μεταφορών, ο οποίος θα παρέχει συνοδούς και θα λειτουργεί χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς για όλα τα διαδημοτικά σχολεία.
Κατόπιν της σύσκεψης, αποφασίστηκε άμεση συνάντηση των τεσσάρων προέδρων των συλλόγων γονέων της Αττικής με τον Περιφερειάρχη Αττικής και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας.
Παράλληλα, προγραμματίζονται συναντήσεις με κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε να ενημερωθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η κατάθεση νομοθετικών τροπολογιών, επίκαιρων ερωτήσεων και αναφορών στη Βουλή.
Ο Συλλογικός αγώνας για ασφαλείς μετακινήσεις
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και τη μετακίνηση χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.
Οι γονείς προτάσσουν τη συλλογικότητα και τη συνέπεια, διεκδικώντας δικαιώματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ασφάλεια των παιδιών τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!
Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ