taksi
Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας τιμά το έργο των σχολείων της

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προχωρά για πρώτη φορά στη διοργάνωση μιας καινοτόμου ημερίδας, με σκοπό την ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου όλων των σχολικών μονάδων και δομών της περιοχής για το σχολικό έτος 2024–2025.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, δίνει έμφαση στη διάχυση καλών πρακτικών, τη δημόσια αναγνώριση δράσεων και διακρίσεων και τη σημασία της συμπεριληπτικής και ποιοτικής εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η προβολή των παιδαγωγικών καινοτομιών και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικής κοινότητας, τοπικής κοινωνίας και φορέων.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Επισημαίνοντας ότι στην καρδιά της εκπαίδευσης βρίσκεται η διδασκαλία και η μάθηση σε ένα συμπεριληπτικό και ανοικτό σχολείο, η Ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού έργου των εκπαιδευτικών, των σχολείων μας, και όλων των εκπαιδευτικών μας δομών και Τμημάτων (ΚΕΔΑΣΥ, ΚΕΠΕΑ, Τμήματα Σχολικών δραστηριοτήτων, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Επαγγελματικής εκπαίδευσης και μαθητείας κ.α.) που επιτυγχάνει τα βέλτιστα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα για τους μαθητές μας, και παράλληλα συμβάλλει στη διαμόρφωση μαθητών/ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με δεξιότητες σε πολλαπλά επίπεδα, κατάλληλα προετοιμασμένων ώστε να συνεχίσουν ως επιστήμονες ή επαγγελματίες αλλά και ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα γίνει:
• διάχυση του εκπαιδευτικού έργου στην ευρύτερη κοινότητα, με κάποιες με ενδεικτικές αναφορές σε δράσεις, καλές πρακτικές και διακρίσεις που αφορούν στο σχολικό έτος 2024-2025
• απονομή επαίνων για δράσεις και διακρίσεις κατά το σχολικό έτος 2024-2025.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 και ώρα 9:00 – 14:00 στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Κτίριο Δ, Περιβόλα Πατρών).

Η Εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συμμετοχή της Ερευνητικής Ομάδας Daissy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί όλο και περισσότεροι υποψήφιοι στρέφονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο;
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
aeroplano
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
Πέρα όμως από τους επίσημους κανονισμούς και τη διεθνώς καθιερωμένη ορολογία, υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή πλευρά: ένας ανεπίσημος κώδικας που...
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου
Τι αλλάζει στους μισθούς των εκπαιδευτικών από 1η Ιουνίου 2026 – Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου