Η Σοφία Ζαχαράκη στο ΕΝΕΓΥΛ Αγ. Παρασκευής
Η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής, εξήρε το έργο του σχολείου και ανακοίνωσε την αναβάθμισή του μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δηλώνοντας τον θαυμασμό της για το έργο του σχολείου, το οποίο αποτελεί σταθερό πυλώνα παιδαγωγικής αφοσίωσης, κοινωνικής ένταξης και σύγχρονης εκπαιδευτικής προσέγγισης εδώ και δεκαετίες.

Το σχολείο, το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, φιλοξενεί μαθητές από έξι δήμους της Αττικής και στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων. Η κ. Ζαχαράκη επισήμανε πως το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και, σημαντικότερα, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης «Μαριέττα Γιαννάκου», το οποίο θα υλοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι.

Η Υπουργός τόνισε τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών και την επιμονή τους για μια ποιοτική και εξατομικευμένη εκπαίδευση, ενώ εξήρε την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την αποστολή σύγχρονου εξοπλισμού και τις εξωστρεφείς δράσεις του σχολείου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης στην τοπική κοινότητα, στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης και συνεργασίας.

Η Υπουργός ευχαρίστησε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη και όλους όσοι στηρίζουν έμπρακτα τη λειτουργία και την αποστολή του σχολείου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας : Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και η Εγκύκλιος για υποβολή αιτήσεων μόνιμου διορισμού
Πότε έχει προγραμματιστεί να γίνει φέτος η ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Υπουργείο Παιδείας : Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν και η Εγκύκλιος για υποβολή αιτήσεων μόνιμου διορισμού
Εκπαιδευτικοί σε αιμοδοσία
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την άδεια αιμοδοσίας
Έως έξι αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο – Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την άδεια αιμοδοσίας