Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Αγίας Παρασκευής, ένα σχολείο με πολυετή προσφορά στην ειδική εκπαίδευση και στη στήριξη της κοινωνικής ένταξης των μαθητών.
Κατά την επίσκεψή της, η Υπουργός συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και μέλη του προσωπικού και ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο και τις δράσεις του σχολείου, που συνδυάζουν τη συμπεριληπτική παιδαγωγική με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον
Με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την προώθηση της οικολογικής συνείδησης. Καθαρισμοί χώρων, ανακυκλώσεις, κατασκευές από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και ενημερωτικές εκδηλώσεις αποτέλεσαν μέρος των δράσεων.
Η κα Ζαχαράκη δήλωσε:
«Χθες είχα τη χαρά να επισκεφθώ ένα σχολείο με ξεχωριστή αποστολή και πολυετή προσφορά. Ένα σχολείο που εδώ και δεκαετίες αποτελεί ζωντανό παράδειγμα παιδαγωγικής αφοσίωσης, κοινωνικής ένταξης και δημιουργικής εκπαίδευσης.
Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αγίας Παρασκευής ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και έχει μαθητές από έξι δήμους: Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης-Μελισσίων, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου. Το σχολείο παράλληλα φιλοξενεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής!
Είναι ένα σχολείο που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση αλλά το πολύ σημαντικό είναι ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου για αναβάθμιση μέσα στο καλοκαίρι!
Με υψηλό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης με σεβασμό στις ανάγκες κάθε παιδιού, το σχολείο αυτό αποδεικνύει καθημερινά τι σημαίνει σύγχρονη και ουσιαστική παιδεία. Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα από τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ότι φέτος καλύφθηκαν όλα τα κενά από την αρχή και έχει σταλεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και γνώσεων των παιδιών αλλά και στην εξωστρέφεια του σχολείου με συμμετοχή σε δράσεις στην κοινότητα αλλά και σε διάδραση με άλλα σχολεία της περιοχής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους όσοι στηρίζουν αυτό το πολύτιμο έργο.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής @y_mylonakis για τη συνεχή στήριξη του σχολείου καθώς και τα στελέχη εκπαίδευσης που φροντίζουν να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν μέσα στη χρονιά.
Χθες παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης της γειτονιάς αλλά και όλης της περιοχής μαζί με παιδιά της ηλικίας τους για το περιβάλλον!»
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ