nipiagogos, taxi
Η επιμόρφωση επικεντρώνεται σε ζητήματα παιδικής προστασίας, με στόχο την ενίσχυση των νηπιαγωγών στην αναγνώριση και τη διαχείριση περιστατικών φερόμενης παραμέλησης ή/και κακοποίησης παιδιών

Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, σε στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργανώνει το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο «Αναγνωρίζω – Προστατεύω», απευθυνόμενο σε εκπαιδευτικούς ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Η επιμόρφωση επικεντρώνεται σε ζητήματα παιδικής προστασίας, με στόχο την ενίσχυση των νηπιαγωγών στην αναγνώριση και τη διαχείριση περιστατικών φερόμενης παραμέλησης ή/και κακοποίησης παιδιών.

Το επιμορφωτικό υλικό καλύπτει τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές πλευρές του θέματος, με αναφορές στις μορφές και τα χαρακτηριστικά της παιδικής κακοποίησης, στους τρόπους αναγνώρισης πιθανών περιστατικών από τον/την εκπαιδευτικό, καθώς και στις κατάλληλες διαδικασίες αναφοράς.

Παρουσιάζονται επίσης οι επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μαζί με τα νομικά εργαλεία που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων.

Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 15 ώρες, εκ των οποίων οι 12 πραγματοποιούνται μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως παρακολούθησης και οι 3 μέσω σύγχρονης εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να επιλέξουν μία από τις τέσσερις διαθέσιμες ημερομηνίες σύγχρονης επιμόρφωσης: Τετάρτη 11, Πέμπτη 12, Τετάρτη 18 ή Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025, με ώρες διεξαγωγής 17:00 – 20:00.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και, με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αποστέλλεται ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://eliza.org.gr/anagnorizo-prostateuo/

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμνάσιο Κρουσάδων
Σάλος στην Κέρκυρα για το Γυμνάσιο Καρουσάδων – «Πρόσχημα για κλείσιμο» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για το μέλλον του Γυμνασίου Καρουσάδων – Η ΕΛΜΕ προειδοποιεί για κατάργηση: «Ζητήματα στατικότητας, καθιζήσεων και εισροής...
Σάλος στην Κέρκυρα για το Γυμνάσιο Καρουσάδων – «Πρόσχημα για κλείσιμο» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
Ένταση στον Βόλο: Φοιτητές εισέβαλαν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εικόνες)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καταδικάζει τη βίαιη παρεμπόδιση της φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο
Καταδίκη της παρεμπόδισης φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καταδικάζει τη βίαιη παρεμπόδιση της φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο