ακροπλη
Συμβολική δράση για την Παλαιστίνη στην Ακρόπολη – Αντιδράσεις και προσαγωγές

Το πρωί της Τετάρτης, μέλη της Νέας Αριστεράς και της Νεολαίας του κόμματος πραγματοποίησαν μια συμβολική παρέμβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, υψώνοντας τη σημαία της Παλαιστίνης. Η ενέργεια αυτή είχε στόχο να εκφράσει την αντίθεση τους στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να αναδείξει τη σιωπηλή συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απέχει συνειδητά από την καταδίκη της πολιτικής Νετανιάχου.

Η κινητοποίηση δεν έμεινε χωρίς αντίκτυπο. Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του κόμματος, αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και προχώρησαν σε προσαγωγές 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, με την ενέργεια αυτή να προκαλεί έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Η Νέα Αριστερά, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, καταδικάζει την παρέμβαση των αρχών, τονίζοντας πως η ειρηνική διαμαρτυρία δεν αποτελεί έγκλημα αλλά συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Το κόμμα καλεί σε άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων, επισημαίνοντας ότι η αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους λαούς είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιτα
Πίτα για σουβλάκι στο σπίτι: Από την ιστορία της γειτονιάς στη ζύμη της κουζίνας μας
Γιατί η ελληνική πίτα δεν είναι απλώς ψωμί – και πώς μπορούμε να τη φτιάξουμε σωστά, μαλακή και ανθεκτική στο τύλιγμα
Πίτα για σουβλάκι στο σπίτι: Από την ιστορία της γειτονιάς στη ζύμη της κουζίνας μας