Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο (Προ)σχολικής Παιδαγωγικής, με τίτλο «Επιστημονική Έρευνα και Δημιουργία: Συνδυάζοντας Γνώσεις και Καλλιτεχνικές Εκφράσεις στην Εκπαίδευση».
Η διήμερη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαΐου 2025 στους χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και φιλοδοξεί να προβάλλει τη διασύνδεση της επιστήμης με την καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαιδευτική πράξη.
Με τη συμμετοχή φοιτητών από όλη την Ελλάδα, καθώς και ενεργών εκπαιδευτικών, το συνέδριο υιοθετεί διαθεματική και βιωματική προσέγγιση, ενισχύοντας τον επιστημονικό και δημιουργικό διάλογο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας, καθώς και οι τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Η στήριξη των τοπικών φορέων αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας πανεπιστημίου και κοινωνίας, ενώ η υβριδική μορφή του συνεδρίου επιτρέπει ευρεία συμμετοχή τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ