μαθητές
Φτιάχνουν «τάξεις συνωστισμού» και το ερχόμενο σχολικό έτος;

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για την Α΄ Δημοτικού και το Νηπιαγωγείο για τη σχολική χρονιά 2025/26 συνεχίζονται μέσω των δύο ειδικών πλατφορμών που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται εξ αποστάσεως και δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων στα σχολεία, καθιστώντας την όλη διαδικασία πιο γρήγορη και άνετη.

Προθεσμίες και τρόπος υποβολής αιτήσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω των εξής ηλεκτρονικών πλατφορμών:

  • Για τα ΝηπιαγωγείαΟι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr έως και την 24η Μαρτίου 2025.
  • Για την Α’ Δημοτικού: Οι γονείς μπορούν να κάνουν την εγγραφή στην πλατφόρμα eservices.minedu.gov.gr έως και την 26η Μαρτίου 2025.

Η αυθεντικοποίηση των χρηστών στις πλατφόρμες γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet, παρέχοντας έτσι ασφάλεια και ευχρηστία κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Δείτε την Eγκύκλιο για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία εδώ

Την Eγκύκλιο για τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού εδώ

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας adimotikou.eservices.minedu.gov.gr μπορείτε να βρείτε εδώ  

Η κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες γίνεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού   συστήματος, το οποίο λαμβάνει υπόψη τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί. Το σύστημα διασταυρώνει τα στοιχεία με τα δεδομένα που τηρούνται στο Μητρώο Πολιτών, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το myschool και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, αποφεύγοντας την ανάγκη επιπλέον δικαιολογητικών ή χειρόγραφης διαδικασίας.

Μια σημαντική διευκόλυνση για τους γονείς είναι η ενημέρωση μέσω SMS για κάθε εξέλιξη της αίτησης, καθώς και για οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί από την πλευρά τους. Επίσης, η διαδικασία διαχείρισης των αιτήσεων από τους Διευθυντές των σχολείων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντας την καλύτερη και πιο γρήγορη κατανομή των μαθητών στα σχολεία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα αποτελέσματα των εγγραφών θα ανακοινωθούν στις 10 Απριλίου 2025. Οι γονείς και κηδεμόνες θα ενημερωθούν για την οριστική κατανομή του παιδιού τους είτε μέσω SMS και email, είτε με την εκ νέου είσοδο στις αντίστοιχες πλατφόρμες. Με αυτό τον τρόπο, η όλη διαδικασία των εγγραφών γίνεται πιο διαφανής, οργανωμένη και εύκολη για όλους.

Φτιάχνουν «τάξεις συνωστισμού» και το ερχόμενο σχολικό έτος; - Αποφεύγουν ξανά την ίδρυση ολιγομελών Τμημάτων

Τις τάξεις συνωστισμού του ...επόμενου σχολικού έτους, φαίνεται πως σχεδιάζει από τώρα το Υπουργείο Παιδείας!

Αυτό καθώς, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, μετά από την έκδοση της εγκυκλίου εγγραφών Νηπίων – προνηπίων και μαθητών/μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, που δημοσιεύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, εμφανίστηκε για μια ακόμα χρονιά η σπουδή των υπευθύνων του ΥΠΑΙΘΑ με πoιο τρόπο θα ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του  και θα αποφευχθεί η συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Περαιτέρω, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, η μετατροπή των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και των Διευθυντών των σχολείων σε διεκπεραιωτικό μηχανισμό των «ηλεκτρονικών καινοτομιών» του ΥΠΑΙΘΑ (πλατφόρμες – ηλεκτρονικές εγγραφές – έλεγχος ορθότητας καταχώρησης στοιχείων των γονέων και των μαθητών) αποτελούν άλλο ένα μελανό σημείο στον τρόπο εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία που έχει επιλεχθεί από το ΥΠΑΙΘΑ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, Μαρκ Ρούτε
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Συμφωνία Ντόναλντ Τραμπ – ΝΑΤΟ στο Νταβός: Η Αρκτική θωρακίζεται με τον "Χρυσό Θόλο" και η Γροιλανδία ανοίγει για εξορύξεις
Συμφωνία Τραμπ - ΝΑΤΟ για Γροιλανδία: Τι είναι ο «Χρυσός Θόλος» και πώς ακυρώνονται οι δασμοί
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναλύει την τραγωδία στη Γλυφάδα – Τα 140 χιλιοστά βροχής, η «στερεοπαροχή» και τα εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό
Λέκκας: Γιατί «βούλιαξε» η Άνω Γλυφάδα – Η ακτινογραφία μιας προδιαγεγραμμένης καταστροφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)
Βουλή LIVE: Χάος στην Ολομέλεια για τη διακομματική των αγροτών – Η κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βιλιάρδου και η αποχώρηση της Αθηνάς Λινού
«Ρινγκ» η Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέβασε τη Λινού από το βήμα (Βίντεο)