εγγραφες
Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί

Τη δυνατότητα να εγγράφουν ηλεκτρονικά τα παιδιά τους στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης έχουν οι πολίτες, διευκολύνοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα στο σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται:

  • για τα Νηπιαγωγεία στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr μέχρι και την 24η Μαρτίου 2025
  • για την Α΄ Δημοτικού στην πλατφόρμα eservices.minedu.gov.gr μέχρι και την 26 Μαρτίου 2025

Η αυθεντικοποίηση των χρηστών και στις δύο πλατφόρμες γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.

Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών θα προσδιορίζεται από ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας που έχει δηλωθεί στο Νηπιαγωγείο φοίτησης. Η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη Διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.

Αμφότερες οι πλατφόρμες αξιοποιούν τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας, του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών. Το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» αποτελεί νέα υπηρεσία, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το σύστημα «Πρώτη Εγγραφή» τέθηκε σε λειτουργία το 2020, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δείτε την εγκύκλιο για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία εδώ και την εγκύκλιο για τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού εδώ.

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας adimotikou.eservices.minedu.gov.gr μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για το θέμα εκανε ανάρτηση στο facebook ο υπουργός Παιδείας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pc-tilekpaideusi.jpg
Ο γλωσσικός παλιμπαιδισμός των boomers
Η οικειοποίηση της γλώσσας των νέων είναι, εν τούτοις, δύσκολη καθώς διαθέτει ιδιόμορφους κανόνες που διαφέρουν από τις γνωστές και συνηθισμένες...
Ο γλωσσικός παλιμπαιδισμός των boomers
μπουλινγκ
Ανήλικη Παραβατικότητα: Όταν η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την καταστολή

Κάθε φορά που ένα παιδί ή ένας έφηβος εμπλέκεται σε πράξη βίας, η δημόσια συζήτηση ξεκινά από το τέλος. Από το...

Ανήλικη Παραβατικότητα: Όταν η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την καταστολή
δάσκαλοι
Ποιος θα σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα από τα τοξικά στελέχη;
Γιατί κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να δημιουργήσει προβάδισμα και να διδάξει ελευθερία, όταν ο ίδιος εργάζεται υπό καθεστώς φόβου
Ποιος θα σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα από τα τοξικά στελέχη;