Ξυλοδαρμός μαθητή
Εκτός εαυτού μαθητής - Επιτέθηκε σε τέσσερις εκπαιδευτικούς

Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν τέσσερις εκπαιδευτικοί από μαθητή της Δ' τάξης Δημοτικού Σχολείου στη Λευκωσία, ο οποίος τους επιτέθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει η κυπριακή ενημερωτική ιστοσελίδα omegalive.com.cy, πρόκειται για μαθητή που φαίνεται ότι καταγράφει συχνά βίαιη συμπεριφορά. Δάσκαλοι μπήκαν στη μέση όταν είδαν το συγκεκριμένο μαθητή να είναι εκτός εαυτού, σε μια προσπάθεια να μην ασκήσει βία και εναντίον συμμαθητών του.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) είναι ιδιαίτερα θορυβημένη μετά και το νέο περιστατικό βίας σε δημοτικό σχολείο, κάτι που έθεσε και ενώπιον της Υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Η ΠΟΕΔ ζητά πλέον πρακτικά και ουσιαστικά μέτρα, πέραν των διακηρύξεων, υποδεικνύοντας ότι έφτασε η ώρα για ολιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου.

«Ήρθε η ώρα να στηριχτούν έμπρακτα τόσο τα σχολεία όσο και συγκεκριμένοι μαθητές καθώς και οι οικογένειές τους. Πιθανόν να απαιτείται αλλαγή νομοθεσίας ούτως ώστε να προχωρά και η αξιολόγηση των συγκεκριμένων παιδιών, ανεξαρτήτως της συγκατάθεσης που παραχωρούν ή όχι οι γονείς».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρουαζιεροπλοιο
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τα μυστηριώδη περιστατικά ασθενειών
Oι αρχές διερευνούν πιθανή σύνδεση με τον ιό hantavirus και συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις για την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Έλληνας ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με τα μυστηριώδη περιστατικά ασθενειών
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
Εύθραυστη εκεχειρία, στρατιωτική κινητοποίηση και χτυπήματα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση στη Μέση Ανατολή
Στο χείλος της σύγκρουσης: Απειλές Ντόναλντ Τραμπ και φόβοι για άμεση επίθεση κατά του Ιράν
απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»