ΔΟΑΤΑΠ: Ημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναγνώριση προσόντων προσφύγων στις 18/11
Ημερίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης για το πρόγραμμα EQPR

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, για το πρόγραμμα European Qualifications Passport for Refugees (EQPR) και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του από το 2017 έως σήμερα.

Το EQPR είναι ένα διεθνές εργαλείο που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στην αξιολόγηση των προσόντων των προσφύγων που δικαιούνται διεθνή προστασία, όταν δεν υπάρχουν επαρκή έγγραφα που να πιστοποιούν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Μέσα από το πρόγραμμα, οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να υποστηριχθούν στην κοινωνική τους ενσωμάτωση. Από το 2017 έως τον Απρίλιο του 2024, αξιολογήθηκαν τα προσόντα 1101 προσφύγων, με την έκδοση 943 EQPRs σε 22 συμμετέχουσες χώρες.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., των ευρωπαϊκών φορέων ENIC και NARIC για την αναγνώριση προσόντων, του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο «Γ. Καραμπατζός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς