EKPAIDEYTIKOI
ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καλούν την Τετάρτη 9/10 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ Πειραιά

Η βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών πάει να αναβαθμιστεί τελευταία σε βιομηχανία απολύσεων!

Με μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, που ξεπερνάει κάθε όριο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, καλεί την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία!

Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Με αστήριχτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο.

Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Δ. Χαρζουλάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον.

Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και το Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συναταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!

Γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη. Θα μιλάμε για τις πρώτες απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους στο δημόσιο σχολείο εδώ και δεκαετίες. Ανοίγει ο δρόμος για την εμπέδωση μιας πολύ αντιδραστικής και αυταρχικής κατάστασης μέσα στα σχολεία, όπου όποιος θα αντιδρά θα βρίσκεται με την απειλή της απόλυσης.

Προφανώς εδώ δεν χωράνε μισόλογα. Δεν είναι απλά άλλο ένα ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα. Εκ των πραγμάτων γίνεται ζήτημα πρώτης γραμμής

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία και φορείς δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους και σε πρώτη φάση καλούν σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 9/10 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxes_6.jpg
Πενθήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες: Επιδείνωση από σήμερα - Τι ώρες θα βρέξει στην Αττική
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα 19 έως 23 Οκτωβρίου. Κίτρινη προειδοποίηση για Αττική, έντονα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. Αναλυτική...
Πενθήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες: Επιδείνωση από σήμερα - Τι ώρες θα βρέξει στην Αττική
Κύβος Ρούμπικ
Μαθητής ΕΠΑΛ κατέκτησε τη Σίλικον Βάλεϊ - Κέρδισε τρία βραβεία με «έξυπνο» Κύβο του Ρούμπικ
Mαθητής Εσπερινού ΕΠΑΛ κέρδισε τρία βραβεία στη Σίλικον Βάλεϊ για καινοτόμο κύβο του Ρούμπικ
Μαθητής ΕΠΑΛ κατέκτησε τη Σίλικον Βάλεϊ - Κέρδισε τρία βραβεία με «έξυπνο» Κύβο του Ρούμπικ
chatgpt
Το ChatGPT μπαίνει στα σχολεία –Τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος «AI in Schools»
ChatGPT Edu: Πότε ξεκινάει το πιλοτικό πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης και ποια σχολεία συμμετέχουν - Δείτε τα στάδια υλοποίησης του «AI in Schools»
Το ChatGPT μπαίνει στα σχολεία –Τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος «AI in Schools»