EKPAIDEYTIKOI
ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καλούν την Τετάρτη 9/10 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ Πειραιά

Η βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών πάει να αναβαθμιστεί τελευταία σε βιομηχανία απολύσεων!

Με μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, που ξεπερνάει κάθε όριο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, καλεί την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία!

Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Με αστήριχτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο.

Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Δ. Χαρζουλάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον.

Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και το Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συναταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!

Γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη. Θα μιλάμε για τις πρώτες απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους στο δημόσιο σχολείο εδώ και δεκαετίες. Ανοίγει ο δρόμος για την εμπέδωση μιας πολύ αντιδραστικής και αυταρχικής κατάστασης μέσα στα σχολεία, όπου όποιος θα αντιδρά θα βρίσκεται με την απειλή της απόλυσης.

Προφανώς εδώ δεν χωράνε μισόλογα. Δεν είναι απλά άλλο ένα ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα. Εκ των πραγμάτων γίνεται ζήτημα πρώτης γραμμής

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία και φορείς δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους και σε πρώτη φάση καλούν σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 9/10 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέες προκηρύξεις για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Πρυτανικές εκλογές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Οι προκηρύξεις για την εκλογή εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέες προκηρύξεις για τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Δολοφονία κοινοτάρχη
Δολοφονία στο Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά»
Δολοφονία στο Αγρίνιο: Μαρτυρίες «καίνε» το παρελθόν και τη μοιραία σχέση που οδήγησε στη δολοφονία
Δολοφονία στο Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά»