pierrakakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανήμερα της επίσημης έναρξης του φετινού σχολικού έτους, μιλώντας στην Ρίτσα Μπιζόγλη και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Καλή σχολική χρονιά με περισσότερα χαμόγελα” ευχήθηκε σε μαθητές και γονείς ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη.

O Υπουργός δήλωσε: «Το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου” για την αναβάθμιση εκατοντάδων σχολικών κτιρίων ανά την Ελλάδα ξεκινά άμεσα. Ήδη κάποια συνεργεία εκτελούν εργασίες. Θα λύνουμε προβλήματα τα προβλήματα σχολείο το σχολείο, περιοχή την περιοχή».

Ως προς τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταργήσεις, σχολίασε: «Δεν γίνεται να έχουμε τους περισσότερους εκπαιδευτικούς στην ΕΕ και ταυτόχρονα τα περισσότερα κενά. Κάτι κάνουμε λάθος. Έχουμε 71.000 τμήματα και το πρόβλημα αφορά μόνο περίπου 900 τμήματα. Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τα οποία δαπανώνται στην παιδεία. Οι λόγοι των συγχωνεύσεων είναι εκπαιδευτικοί και όχι οικονομικοί. Και στις περισσότερες περιπτώσεις καταργήσεων τμημάτων και μεταγραφών σε άλλο σχολείο, οι αποστάσεις από την παλιά σχολική μονάδα στη νέα είναι περίπου 200 μέτρα. Αν δεν το κάνουμε, σε λίγες μέρες θα έχουμε πάλι περισσότερα κενά από όσα πρέπει».

Σχετικά με την απαγόρευση χρήσης κινητού στην τάξη τόνισε: «Εκδώσαμε την σχετική ΚΥΑ. Σε κάθε χώρα της ΕΕ γίνεται η ίδια συζήτηση. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και ειδικοί μιλούν για εθισμό των παιδιών στα κινητά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από μια γενναιόδωρη χρήση του, το παιδί χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να επανεστιάσει την προσοχή του στο μάθημα. Επιπλέον, εξέχων είναι ο ρόλος της βιντεοσκόπησης μέσω κινητού, στις μεθόδους του bullying. Όσον αφορά το αν οι εκπαιδευτικοί θα είναι αρμόδιοι για τον διαρκή έλεγχο, να σας πω ότι οι ίδιο οι εκπαιδευτικοί το ζητούσαν όλη τη χρονιά πέρυσι. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο όλο και καλύτερα αποτελέσματα ενάντια στο μπούλινγκ. Και γενικά τα αποτελέσματα στην παιδεία πρέπει να είναι άμεσα. Σε σχέση π.χ. με τους φετινούς μας στόχους, αν δεν επιτευχθούν “χθες”, δηλαδή πολύ σύντομα, τότε κάτι κάνουμε λάθος».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Εκπαίδευση
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
«Κανένα παιδί στο περιθώριο»: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη
«Οι οικογένειες έχουν φτάσει στα όριά τους» – Μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή
Νίκος Καραχάλιος
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»
Ο Νίκος Καραχάλιος απαντά στη μήνυση της Μαρίας Καρυστιανού και του Θανάση Αυγερινού, προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις και μάρτυρα υπεράσπισης τον...
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»