pierrakakis new2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη προς γονείς και κηδεμόνες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Στους γονείς και τους κηδεμόνες απευθύνθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ως χρονιά που δύναται να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών χαρακτήρισε το νέο σχολικό έτος, ενώ ανέλυσε μερικά από τα πράγματα που θα εφαρμοστούν.

Τέλος, τόνισε ότι «οι πόρτες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι πάντα ανοικτές για οτιδήποτε αφορά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Το μήνυμα προς γονείς και κηδεμόνες

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Φιλοδοξούμε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών. Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών υποδομών σε όλη τη χώρα θα αναβαθμίσει τα σχολεία.

Το πρώτο κουδούνι φέρνει μαζί του 10.000 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς και αλλαγές στο περιεχόμενο των μαθημάτων με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και την ενίσχυση της κριτικής και αλγοριθμικής σκέψης.

Αξιοποιούμε την τεχνολογία σε εκείνες τις πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που παράγει προστιθέμενη αξία και επενδύουμε στις «δράσεις ενεργού πολίτη» και την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τα σχολεία αποκτούν νέο κανονισμό λειτουργίας με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Το «κινητό στην τσάντα» δεν είναι ένα σύνθημα, αλλά αναγκαιότητα και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε και τη δική σας υποστήριξη σε αυτό.

Η εφαρμογή e-Parents αποτελεί ήδη εργαλείο ενημέρωσης για τις βαθμολογίες των παιδιών και τις ανακοινώσεις του σχολείου. Με την προσθήκη νέων λειτουργιών, σύντομα θα εξελιχθεί σε κανάλι πλήρους και άμεσης επικοινωνίας με τη σχολική μονάδα.

Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Έχουμε εξοπλίσει τα σχολεία με εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του bullying. Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr λειτουργεί με στόχο την καταπολέμηση του εκφοβισμού, ενώ περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σκύβουν πάνω από το πρόβλημα.

Όλες οι αλλαγές είναι διαθέσιμες στην παρακάτω διεύθυνση και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά γι’ αυτές: https://www.minedu.gov.gr/news/59225-29-08-24-11-allages-sta-sxoleia-gia-to-2024-2025.

Οι πόρτες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι πάντα ανοικτές για οτιδήποτε αφορά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία και για το νέο διδακτικό έτος.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Με απόφαση του δήμου, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία της άτυχης μαθήτριας
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Άνδρας περπατάει με βαλίτσα στο χέρι σε νησί
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
Δήμοι των Κυκλάδων προχωρούν σε μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις για μόνιμες λύσεις απέναντι στο υψηλό κόστος διαβίωσης
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
ρομποτικη
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026
«Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, χαιρέτισε τη μεγάλη διάκριση της ομάδας, τονίζοντας ότι η 1η θέση...
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026