1 (12)
Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ)
Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη θερινό σχολείο Φυσικής με θέμα την Αστρονομία και την Αστροφυσική

Η Βαλκανική Ένωση Φυσικών (BPU), η Ευρωπαϊκή Ένωση Φυσικών (EPS) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη θερινό σχολείο Φυσικής με θέμα την Αστρονομία και την Αστροφυσική με τίτλο: «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τα άστρα».

Σε αυτό το σχολείο το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή 26 - 30 Αυγούστου 2024, συμμετείχαν 80 μαθητές και μαθήτριες από τις χώρες των Βαλκανίων και 10 συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές παρακολούθησαν διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες από τον Ελληνικό και τον Διεθνή χώρο και συμμετείχαν σε εργαστηριακές ασκήσεις, νυχτερινές παρατηρήσεις,  ηλιοπαρατήρηση και επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ.

Στο θερινό σχολείο συμμετείχε με κεντρική ομιλία η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών, καθηγήτρια κυρία Μαίρη Σακελλαριάδου και ο Πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών καθηγητής κ. Radu Constantinesku, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτιος Κριμιζής.

Βασικός στόχος του σχολείου ήταν φέρει σε επαφή τους μαθητές με το μάθημα της Αστρονομίας το οποίο απουσιάζει από το ωρολόγιο πρόγραμμα σχεδόν σε όλες τις Βαλκανικές χώρες. Ο συνδυασμός θεωρίας και πειράματος ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να γνωριστούν μεταξύ τους. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στις ομιλίες και τα εργαστήρια διατυπώνοντας απορίες και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.

Η Θεσσαλονίκη και το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. είναι από το 2022 η έδρα της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών. Η ΕΕΦ με τη βοήθεια της EPS, του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων φιλοδοξεί να υλοποιεί ένα Βαλκανικό θερινό σχολείο κάθε χρόνο.

Ιστοσελίδα θερινού σχολείου: https://www.bpu-hps-summer-school-2024.eu/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα