synodos prytanevn
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων

Η 106η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 16 έως και τις 19 Ιουλίου 2024, υπό την Προεδρία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Μπούρα και των άλλων μελών του Προεδρείου της Συνόδου, Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Φώτιου Μάρη, και του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημητρίου Μπουραντώνη.  

synodos_prytanevn

 
Στις εργασίες της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 συμμετείχαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας. 
 
Επίσης, στις εργασίες της Ολομέλειας της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις, η Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Αθανάσιος Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης 
Εκπαίδευσης Περικλής Μήτκας και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Μαρία Κωνσταντινίδου. 
 
Στο περιθώριο της Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Συνόδου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων όλων των ΑΕΙ που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές πανεπιστημιακές συμμαχίες.

Στη Σύνοδο συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια, όπως: 

∙η αύξηση της χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών 
∙η χρηματοδότηση της έρευνας  
∙η υποστελέχωση σε πάσης φύσεως προσωπικό, η οποία επιτείνεται από την κινητικότητα του προσωπικού  
∙οι εντάξεις έργων στη νέα προγραμματική περίοδο 
∙η συντήρηση και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών 
∙η συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων στη Σύγκλητο με δικαίωμα ψήφου
∙οργανωτικά ζητήματα της Συνόδου των Πρυτάνεων 
 
Η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Προεδρείου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25, το οποίο αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗΣ
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
«Το παιδαγωγικό μας έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια εποχή προκλήσεων, όπου η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η πίστη στον άνθρωπο αποτελούν πολύτιμους...
Γιάννης Παπαδομαρκάκης (Γ.Γ ΥΠΑΙΘΑ) σε alfavita.gr: «Σας ευχαριστώ θερμά για την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την ουσιαστική συμβολή σας στο εκπαιδευτικό έργο»
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...