Thumbnail
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 2/7 στις 19:30 στα Προπύλαια

Γονείς μαθητών/τριων σε συνέχεια του κειμένου «Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;» συγκέντρωσαν πάνω από 3.000 υπογραφές στο Avaaz και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 Ιουλίου στα Προπύλαια και ώρα 19:30.

«Η αγανάκτηση όλων μας απέναντι σε ένα άδικο σύστημα που στοχεύει στην «εξόντωση» και στον βίαιο αποκλεισμό των παιδιών μας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μεγάλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης του κειμένου συλλογής υπογραφών με τίτλο «Σφαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 26 Ιουνίου, στο Πάρκο Ελευθερίας, ανοιχτή σύσκεψη  γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Η πλούσια συζήτηση που έγινε ανέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και πραγματικό. Η αγανάκτηση όλων μας απέναντι σε ένα άδικο σύστημα που στοχεύει στην «εξόντωση» και στον βίαιο αποκλεισμό των παιδιών μας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μεγάλη.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Εν όψει δε της δημοσίευσης των βαθμών, την Παρασκευή 28-6, και της «σφαγής» που αναμένεται, είναι πιο πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τα παιδιά μας, να επιμείνουμε στο δίκαιο αίτημα για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενός άδικου μέτρου που στόχο έχει να αφήσει χιλιάδες παιδιά του λαού έξω από τα πανεπιστήμια και, για άλλη μια φορά,  χιλιάδες θέσεις κενές.

Συνεχίζουμε δυναμικά και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 2/7 και ώρα 19.30 στα Προπύλαια

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

11ο Διεθνές Συνέδριο: Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα
11ο Διεθνές Συνέδριο – Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα
11ο Διεθνές Συνέδριο - Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα - Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
11ο Διεθνές Συνέδριο – Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα
Θάνατος Μυρτούς: Η μητέρα του αρσιβαρίστα επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο – «Θα στην σπάσω» (Vid)
Θάνατος Μυρτούς: Η μητέρα του αρσιβαρίστα επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο – «Θα στην σπάσω» (Vid)
«Αν κάνεις κανένα λάθος και με πάρεις, θα γίνει της Πόπης!», φώναζε η γυναίκα σε δημοσιογράφους
Θάνατος Μυρτούς: Η μητέρα του αρσιβαρίστα επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο – «Θα στην σπάσω» (Vid)